DomovNoviceV Kopru poteka letošnji največji turnir serije WTT v Sloveniji

V Kopru poteka letošnji največji turnir serije WTT v Sloveniji

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po teniških turnirjih v Mariboru in Murski Soboti se je v Kopru začel že tretji letošnji ženski turnir serije WTT. Na turnirju IFS Luka Koper Open, ki ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev, nastopajo tudi številne slovenske igralke. Turnir skupaj s Tenis Slovenijo organizira Teniški klub Luka Koper.

V kvalifikacijah je nastopilo devet domačih igralk, v glavnem turnirju šest, številne pa igrajo tudi v igri dvojic. Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic. Turnir v slovenski Istri poteka že tretje leto zapored. Leta 2021 je zmagala Kathinka von Deichmann, lani pa je bila najboljša Aliona Bolsova.

»V Mestni občini Koper smo veseli, da tudi letos gostimo teniški turnir. Hvala za zaupanje, da ste izbrali Koper. Gre tudi za promocijo našega mesta. Verjamem, da bo naše mesto očaralo vse tiste, ki so prvič v Kopru. Koper je športno mesto. Verjamem, da se bomo pokazali kot dober organizator,« je na predstavitvi turnirja povedala podžupanja MOK Jasna Softić. 

»Turnir je že tretje leto zapored v našem mestu. Naš klub ima dolgo tradicijo organiziranja kakovostnih mednarodnih turnirjev tudi v mlajših kategorijah. S takšnimi turnirji omogočimo slovenskim igralkam in igralcem, da lahko nastopajo pred domačimi gledalci. Naš teniški center je postavljen na strateškem mestu, tako da lahko tudi naključni sprehajalci vidijo, da se nekaj dogaja na teniških igriščih. Pomembna je vsebina in v našem klubu se tega zavedamo. Pomembna pa je seveda tudi infrastruktura. Brez njene nadgradnje takšnih uspehov ne more biti. Veseli smo, da je letos prisotnih toliko Slovenk, manjkata praktično le najboljši Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Nastopila je tudi naša mlada igralka Julija Bogatin. Rad bi se zahvalil Tenis Sloveniji za zaupanje pri dodelitvi organizacije turnirja, Mestni občini Koper, Zavodu za šport Koper in vsem pokroviteljem, ki so pripomogli k izvedbi turnirja. Upam, da bomo videli slovenski finale, ali pa vsaj eno Slovenko v finalu,« je svoj pogled besedno orisal Ervin Hafner iz TK Luka Koper.

V kvalifikacijah je nastopilo kar devet slovenskih mladih igralk. Med njimi je bila tudi članica TK Luka Koper Julija Bogatin. »Zahvalila bi se svojem klubu, da sem lahko nastopila na takšnem turnirju. Čeprav mi ni uspelo zmagati, sem se veliko naučila. Moja tekmica je bila premočna, nimam vsak dan možnosti igranja proti takšni igralki. Videla sem, kakšen je ta profesionalni nivo. Res sem zadovoljna, da sem lahko del takšnega turnirja. Prav gotovo je to nek dodaten motiv za prihodnost. Nov zagon, da bom morda tudi sama kdaj igrala na takšnem nivoju,« je o novi izkušnji povedala 17-letna Julija Bogatin.

Več informacij o turnirju najdete na povezavi.

Vabljeni na teniška igrišča v Športnem parku Bonifika. Tisti, ki se dogodka ne morete udeležiti, pa si lahko najpomembnejše dvoboje ogledate na spletni strani v živo.

Foto: MOK, Vid Ponikvar/Sportida