DomovNoviceKoper Primorsko čaka trdo delo

Koper Primorsko čaka trdo delo

Naši krajiNovicePogovoriŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minila sta dva tedna od trenutka, ko so v KK Koper Primorska vendarle prejeli licenco KZS za nastopanje med najboljšimi ekipami v državi tudi za prihodnjo sezono. Najtemnejši oblaki, ki so se zgrinjali nad koprsko košarko, so se razkadili, za pravo jasnino pa bo treba vložiti še precej truda in volje, sporočajo iz vodstva koprskega košarkarskega kluba. V pogovoru z vodjo članske ekipe Goranom Jagodnikom smo skušali izvedeti, kako načrtujejo pot v prihodnost.

Goran Jagodnik, ki v Kopru skrbi za člansko ekipo, je legenda slovenske in tudi primorske košarke. Ko so konec lanskega in v začetku letošnjega leta ob pojavu finančnih težav klub zapustili skoraj vsi igralci skupaj s trenerjem Jurico Golemcem, je Jagodnik ostal v klubu in zavihal rokave. Z zadovoljstvom na obrazu je izpostavil, da so v zadnjem času vložili veliko truda, a na koncu vendarle uspeli. Zadostili so pogojem, pridobili licenco, a zdaj jih čakajo novi izzivi. Veliko dela jih čaka pri sestavi članske in mladinske ekipe. Poudaril je, da v tem trenutku še niso tam, kjer bi si želeli biti:

»Nekoliko zamujamo, ampak ko bo napočil čas, ko se bo začela tekmovalna sezona, bomo imeli dobro člansko ekipo. Verjetno ne bo uigrana takoj, ampak verjamem, da bomo trd oreh vsakemu moštvu, ki bo prišlo v Koper.«

Ob tem je Jagodnik opozoril, da bo proračun KK Koper Primorske manjši, kot je bil v preteklih sezonah. Še vedno ni jasno, kako bo videti ekipa. Želje so eno, tisto, kar bodo uresničili, pa nekaj drugega. Ideje so, a ker je treba rešiti kar nekaj obveznosti iz preteklosti, bo za igralce in trenerja ostalo manj denarja.

Več priložnosti bodo dali domačim igralcem  

»O imenih je še prezgodaj govoriti. Želimo si pripeljati fante s pravim značajem, fante, ki jim bo izziv igrati v Aba ligi. Take, ki ne bodo prišli zgolj iz finančnega razloga. Iščemo igralce, ki se bodo v Kopru želeli dokazati, ki jim bo to odskočna deska ali za boljši, finančno močnejši klub, ali za boljšo pogodbo,« zatrjuje Goran Jagodnik in dodaja, da se pri delu naslanjajo tudi na domače košarkarsko okolje. Pri tem omenja štiri ali pet košarkarjev, ki so v članski ekipi že nekaj časa. Računajo predvsem na Roka Nemaniča, Sašo Cianija, Elmirja Haskića, v igri je tudi Urban Hrovat, čeprav je ta izrazil željo po zamenjavi sredine. »Dali jim bomo priložnost v članski ekipi, koliko pa bo kdo igral, je odvisno od njih samih,« pravi Jagodnik. Kot je dodal, si bodo morali igralne minute izboriti. Vodja članske ekipe verjame, da bodo eni igrali več, drugi nekoliko manj. Nemanič je rojen leta 2001, Haskič in Ciani pa 2003. Nanje računajo predvsem v slovenskem državnem prvenstvu. Trener ekipe ostaja Andrej Žakelj, tako da velikih sprememb v igri ne bo. Nekaj igralcev bo novih, sistem igre pa ostaja enak, tako kot v drugem delu lanske sezone. Če bo delovalo vsaj podobno predstavam iz drugega dela lanske sezone, bodo zadovoljni, je z nasmeškom dodal Jagodnik.

V zaključku pogovora je poudaril, da so ambicije v koprskem klubu še vedno visoke. Koper je še vedno aktualni državni, pokalni in superpokalni prvak. Sicer je v Sloveniji Olimpija s proračunom in sestavo ekipe daleč pred vsemi, ampak vsi iščejo svojo priložnost. Jagodnik verjame, da bodo lahko dostojno zastopali barve Kopra tudi v Aba ligi, kjer je osnovni cilj obstanek med najboljšimi. V državnem prvenstvu bodo v prvem delu več priložnosti ponudili mlajšim, pri tem pa skušali zasledovati osnovni cilj, in sicer uvrstitev v ligo za prvaka.

Foto:  KK Koper Primorska