DomovNoviceKoper se bo ta vikend odel v rumene barve – prihaja Rumena noč

Koper se bo ta vikend odel v rumene barve – prihaja Rumena noč

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V mesto se namreč vrača tradicionalna Rumena noč, ki obeta pester kulturni, zabavni in glasbeni program ter široko paleto kulinaričnih doživetij na treh prizoriščih starega mestnega jedra.

Pester festivalski program Rumene noči, ki nedvomno predstavlja enega vrhuncev letošnjega poletja v Kopru, se začenja že jutri, 25. julija, z lunaparkom za koprsko tržnico, ob Pristaniški ulici, ki bo najmlajše razveseljeval še dober teden po zaključku prireditve.

Letošnja izvedba tradicionalnega koprskega festivala tudi sicer ponuja pestro izbiro aktivnosti in dogodkov za otroke: Taverna bo v tako v četrtek, 26. julija, gostila lutkovne delavnice, ob 17. uri Morsko deklico, ob 19. uri pa Bonton za male lumpe. Pestro bo tudi dan kasneje, v petek, 27. julija, ko bodo na trgu pri Upravi za pomorstvo ustvarjalne gledališke delavnice in v nedeljo, 29. julija, ko bosta v Taverni lutkovna delavnica Kraljeva družina (ob 17. uri) in gledališka predstava Mehurčki (ob 19. uri), uro kasneje, ob 20. uri, pa bodo na Ukmarjevem trgu še ustvarjalne gledališke delavnice.

Glasbeno obarvan konec tedna se začenja že v četrtek

Letošnji bogat glasbeni program se najprej začenja na Istrskem odru, na ploščadi pri Upravi za pomorstvo, kjer bosta v četrtek, 26. julija, ob 20. uri nastopili legendi primorske glasbene scene Tulio Furlanič in Marino Legovič, dan kasneje, v petek, 27. julija, pa ob 22. uri, pa še domačini Luigi & Friends.

V petek bo živahno tudi tudi v Taverni, ki bo od 18. ure dalje v znamenju elektronske glasbe in hitrih ritmov za katere bodo poskrbeli Uno Taman, Aney F. in Hito, zabava pa se začenja tudi na glavnem prizorišču na Ukmarjevem trgu, kjer bodo ob 20. uri najprej nastopili domača blues zasedba Bluesback, sledil pa bo koncert legendarne skupine Prljavo kazalište.

Veliko obeta tudi sobotni večerni glasbeni program. V Taverni bodo za pravi žur ob ritmih elektronske glasbe od 17. ure dalje skrbeli številni DJ-ji, med njimi Tomy Declerque, Ian F., Igor Mauer, Alexander Madness in svetovno znani Valentino Kanzyani. Na Istrskem odru bodo od 20. ure dalje občinstvo zabavali Ne me jugat, na Ukmarjevem trgu pa O.k. Junior, Pravila igre in Nina Pušlar.

Sobotni večer bo svoj vrhunec dosegel z veličastnim ognjemetom, ki bo Koprski zaliv razsvetlil ob 23. uri.

Nedeljski večer bo morda nekoliko bolj umirjen, a kljub temu glasbeno obarvan, na trgu pri Upravi za pomorstvo bodo namreč ob 20. uri igrali Trio Mi3, na Ukmarjevem trgu pa odlični Gedore in Anika Horvat.

V petek in soboto bo poleg tega pri Upravi za pomorstvo tudi pestra ponudba kulinaričnih dobrot, okušati bo mogoče tudi izbrana vina.

Obetajo se tudi spremembe prometnega režima in zapore

Tako kot vsako leto, bo tudi tokrat prireditev prinesla začasne spremembe prometnega režima. Vse štiri dni prireditve, od 26. do 29. julija, bo med 16. in 3. uro zjutraj, za promet povsem zaprta Pristaniška ulica, od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, za promet pa je zaprt tudi slednji. Na njem parkiranje ne bo mogoče od srede, 25. julija, do ponedeljka 30. julija, do 22. ure.