DomovNoviceKoper in Sladka Istra na Slatki Istri

Koper in Sladka Istra na Slatki Istri

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na priljubljeni izložbi sladic imenovani Slatka Istra, ki so jo v ponedeljek, že 21. zapored organizirali v Vižinadi, se je predstavil tudi Koper s svojo Sladko Istro.

Čeprav se prireditev Slatka Istra, ki jo prirejajo v hrvaški Istri in katere rdeča nit so doma izdelane istrske sladice, v marsičem razlikuje od našega mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, obe prireditvi združuje skupno ime, zato v zadnjih letih obe sladki prireditvi vzajemno sodelujeta.

Tako se je na 21. Slatki Istri, ki so jo v ponedeljek, 14. avgusta pripravili v Vižinadi, predstavil tudi Koper s svojo Sladko Istro, ki bo letos v Kopru 23. in 24. septembra. Številni turisti in domačini, ki so obiskali Slatko Istro, so pokazali veliko zanimanje za obisk Kopra.

Sicer pa so na Slatki Istri razglasili zmagovalce v devetih kategorijah istrskih sladic, kot so fritule, kroštoli, pandišpanja in druge, izkupiček od prodaje slednjih bodo namenili za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene. Dogajanje je popestril tudi spremljevalni program. Hrvaški sosedje so obljubili, da nam bodo obisk vrnili in se s Slatko Istro predstavili na Sladki Istri septembra v Kopru.