DomovNoviceKoprčan na balkonu gojil konopljo

Koprčan na balkonu gojil konopljo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski policisti so obravnavali kaznivo dejanje neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  v  športu  in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Osumljen je 41-letnik z okolice Kopra.

Z  zbiranjem  obvestil  so  koprski policisti ugotovili, da  41-letnik najverjetneje na naslovu,  kjer prebiva, goji  prepovedano drogo  konoplja. Ugotovitve policistov so se potrdile, ko so ga 20. junija 2017 pridržali in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja.

Foto: RO

S preiskavo stanovanja in drugih prostorov, so našli in zasegli 14  rastlin konoplje, manjšo količino že posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole  in  37  tablet  Apaurin,  ki vsebujejo prepovedano drogo Diazepam. Po zaslišanju so ga izpustili na prostost in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru, so sporočili iz PU Koper.

Policisti  so  mu  zaradi  nepravilne  hrambe  zasegli  tudi lovsko puško s strelivom,  za  kar  ima sicer veljavna dovoljenja. Zoper njega bodo uvedli hitri postopek po Zakonu o orožju