DomovNoviceUčiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?

Učiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Pravnem centru za varstvo človekovih pravic (PCČP) so z marcem zagnali projekt »Učiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?«, ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje. Projekt je namenjen ozaveščanju o nevarnosti trgovine z ljudmi in poteka v obliki  video seminarjev ter gledaliških uric z učenci zadnje tretje triade osnovnih šol.

Projekt se izvaja na nov in interaktiven način, ki bo vključeval najmanj 5.000 učencev osnovnih šol po vsej Sloveniji. Iz skupnih video posnetkov opravljenih delavnic na osnovnih šolah je nastala učna video delavnica, ki bo dostopna širši javnosti prek spletne strani PCČP in socialnih omrežij.

Namen video delavnice je ozaveščati o nevarnostih trgovine z ljudmi, o načinih novačenja in samozaščitnih ukrepih. Poleg video delavnic projekt vsebuje tudi gledališke urice z učenci osnovnih šol v petih osnovnih šolah po Sloveniji. Učenci z željo po igranju, bodo ob koncu projekta zaigrali gledališko predstavo. V avgustu bo organiziran strokovni posvet na temo izobraževanja učencev o tej pereči temi ter o tem, na kakšen način preventivno ukrepati proti pojavu na slovenskih tleh.

Poleg omenjenega se na PCČP izvajajo še ostali projekti na področju varovanja človekovih pravic, predvsem je to nudenje brezplačne pravne pomoči socialno ogroženim skupinam ter ženskam žrtvam nasilja in izobraževalne in osveščevalne aktivnosti na področju evropskih vrednot.