DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na literarne poletne večere

Koprska knjižnica vabi na literarne poletne večere

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper se bodo od meseca junija poslovili z literarnim večerom v družbi mlade pisateljice Selme Skenderović. V mesecu juliju pa bosta njihova gosta Suzana Todorović in Beletrinin trubadur Tone Partljič.

Večer v družbi Selme Skenderović

V kavarno Golden Loggia v sredo, 22. junija, ob 18. uri prihaja mlada in nadarjena pisateljica Selma Skenderović. Študentka slovenistike je leta 2020 zmagala na literarnem festivalu Urška in tako izdala svoj prvenec »Zakaj molčiš Hava?« Obiskovalcem ga bo predstavila v družbi mentorice, ki je knjigo obogatila tudi s spremno besedo Suzano Tratnik.

Narečje je zakon!

V objemu Vrta knjige za Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja v torek, 5. julija, ob 19. uri prihaja poznavalka istrskih narečij, profesorica italijanskega jezika in književnosti, univerzitetno diplomirana sociologinja kulture in doktorica znanosti s področja jezikoslovja, Suzana Todorović, ki vam bo v družbi soustvarjalke dr. Barbare Baloh, predstavila monografijo, posvečeno akademiku Goranu Filipiju »Kontaktna dialektologija na območju med Alpami in Jadranom«.

Beletrinini trubadurji na pohodu

Tudi letos bodo koprska knjižnica, Knjižnica Ankaran in Knjigarna Libris gostili Beletrinine trubadurje. Prvi nas bo v Hiši kulture v Svetem Antonu, 14. julija, ob 19. uri obiskal Tone Partljič, ki bo predstavil svoj roman Ljudje z otoka.

Več informacij o poletnih kulturnih dogodkih knjižnice najdete na povezavi.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja