DomovNoviceKoprske gimnastičarke iz državnega prvenstva z morjem odličij

Koprske gimnastičarke iz državnega prvenstva z morjem odličij

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gimnastična tekmovanja so ponovno zaživela. V Novem mestu je pred dnevi potekalo državno prvenstvo, kjer so se pomerili najboljši slovenski gimnastičarji. Koprske gimnastičarke iz Športnega kluba Salto Koper so s svojimi odličnimi nastopi posegle po najvišjih mestih in ponovno dokazale, da sodijo med najboljše v državi, osvojile so kar 59 medalj.

Gimnastičarke iz Športnega kluba Salto so na državnem prvenstvu, ki se je odvijalo dva dni nastopale ekipno in posamično ter s prikazanim znanjem in nastopi presegle vsa pričakovanja, saj so na stopničkah najboljših stale v vseh starostnih kategorijah.

Pod vodstvom trenerke Vesne Stavrev in Špele Vasić Stepančič je državni naslov med mlajšimi deklicami osvojila Ilari Vršič. Na drugo mesto se je uvrstila Sofia Marsič, tretja pa je bila Maša Jurkovič. V kategoriji starejših deklic je slavila Ema Akrapović, drugo mesto je pripadlo Nelly Čuček. Med kadetinjami je suvereno zmagala Luna Babić, medtem ko je Luana Lubinić zasedla drugo mesto na orodju vrtalica. Drugi dan tekmovanja so dodatno veselje prinesli nastopi deklet v stopenjskem programu. Zlate so v mnogoboju postale Sofija Šmitran, Aleksandra Vulić, Anja Zornada in Naja Homec. Na drugo mesto so se uvrstile Hana Kovačič, Korina Benkič, Naja Vinčec, Kaja Kocjančič, Maja Rušnjak, tretjo mesto pa so si prislužile Ema Urbančič, Vita Gombač, Karin Cerkvenik, Diti Kljun in Ronja Pražnikar.

Vrhunski rezultati so vijolično obarvali zmagovalne stopničke na državnem prvenstvu v Novem mestu in potrdili, da Športni klub Salto Koper kraljuje v ženski športni gimnastiki.

Foto: Športni klub Salto Koper