DomovNoviceKoprski in ankaranski športni klubi na pomoč beguncem

Koprski in ankaranski športni klubi na pomoč beguncem

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Posledice vojne so zarezale v vse pore družbenega življenja Ukrajincev. Številni so bili v domačem okolju dejavni v športnih klubih in so redno trenirali za nastope na prvenstvih, vojna pa je trenažni proces popolnoma prekinila in jih prikrajšala za prizadevno delo na poti do udejanjanja športnih ciljev. Koprski in ankaranski športni klubi zato vsem, ki so zavetje pred vojno našli v naši regiji, brezplačno odpirajo vrata na športna igrišča in v dvorane.

Na predlog Rokometnega društva Koper in Občine Ankaran Športna zveza Koper in Zveza športnih društev Klif Ankaran ob sodelovanju Mestne občine Koper vabita vse begunce v regiji, da se vključijo v športne klube in tako nadaljujejo svoja športna prizadevanja ter treninge v novem okolju.

Begunce iz Ukrajine, nastanjene v Debelem rtiču in drugih začasnih namestitvah v regiji, pozivajo, da se obrnejo na športni zvezi v Kopru in Ankaranu, ki bosta zainteresirane usmerili v ustrezne športne klube. Ti bodo športnike begunce brezplačno vključili v svoje vrste, seveda glede na starost in raven treningov.

Za dodatne informacije se obrnite na Športno zvezo Koper (info@szkoper.com) ali Zvezo športnih društev Klif Ankaran (zveza.sdklif.ankaran@gmail.com).

Foto: Matia Ščukovt