DomovNoviceKoprski župan obiskal študente Alma Mater Europaea

Koprski župan obiskal študente Alma Mater Europaea

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je študentom Alma Mater Europaea (AMEU) v Kopru ob nedavnem obisku zaželel uspešen študij in prijetno bivanje v Kopru.

Bodoče fizioterapevte, ki se izobražujejo v podružnici Alma Mater Europea v Kopru, je pred dnevi obiskal tudi koprski župan Boris Popovič ter jim v sproščenem pogovoru s predavateljico Živo Arko in vodjo katedre za Fizioterapijo mag. Mladenom Hercem izrazil dobrodošlico v našem mestu ter jim zaželel veliko uspehov pri študiju.

Glede na to, da je Koper dvojezično mesto, poleg tega pa blizu Trsta in italijanskih univerz, s katerimi ustanova sodeluje, so iz Maribora, kjer tudi deluje enota AMEU, preselili italijansko skupino študentov. Študijski program v Kopru, ki je zaživel z novim zagonom in ambicijami, skupno obiskuje cca. 160 italijanskih in slovenskih študentov.

Namen te samostojne visokošolske izobraževalne ustanove s sedežem v Mariboru, ki deluje pod patronatom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga, je na dodiplomskem študiju Fizioterapije izobraziti in oblikovati študente v strokovne ter vešče zdravstvene delavce na področju medicinske rehabilitacije. Koprska občina je AMEU z veseljem sprejela in tako mladim omogočila obiskovanje zaposljivega programa Fizioterapije.

I