DomovNoviceKoprski župan v Ningboju predstavil glavne atribute Kopra

Koprski župan v Ningboju predstavil glavne atribute Kopra

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Boris Popovič se je na povabilo najvišjih predstavnikov mesta Ningbo udeležil mednarodnega foruma »2018 Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum« v Ningboju, službena pot na Kitajsko pa je bila tudi priložnost za nekatera druga pomembna srečanja in sestanke.

Udeležba na mednarodnem forumu, ki ga tudi letos gosti mesto Ningbo, prinaša vrsto priložnosti in pozitivnih učinkov, saj je namen tega dogodka v prvi vrsti tkanje stikov, izboljšanje medsebojnega sodelovanja in promocija med mesti in pristanišči vzdolž svilne poti. Udeležujejo se ga visoki predstavniki pristaniške in logistične dejavnosti z vsega sveta, med drugim pa tudi predstavniki Luke Koper in predstavniki vlade, na čelu z državnim sekretarjem na ministrstvu za infrastrukturo Juretom Lebnom.

Župan Boris Popovič tudi o geostrateškem položaju Kopra

Župan Boris Popovič je včeraj na forumu predstavil mesto Koper in izpostavil pomen geostrateške lege le tega. Spomnil je tudi na dobro sodelovanje med koprsko občino in Ningbojem z upi, da se bo to nadaljevalo tudi v bodoče.

Koprska občina je namreč že v lanskem letu z mestom Ningbo podpisala memorandum o sodelovanju na različnih področjih, prav tako so visoki predstavniki mesta Ningbo kot tudi tamkajšnjega pristanišča večkrat obiskali tako občino Koper kot tudi Luko Koper.

Prvi dan konference se je zaključil s slavnostno večerjo, na kateri je župan Boris Popovič užival v družbi župana mesta Ningbo Qiuja Dongyaoja, predstavnikov regije, podžupanov, poslovnežev, predstavnikov pristanišč z vsega sveta ter prvega moža kitajske komunistične stranke.

Koprski župan bo službeno potovanje izkoristil tudi za nekatera druga poslovna srečanja in sestanke v Ningboju, med drugim se namerava v naslednjih dneh srečati tudi s prof. dr. Wangbo-jem, ki predava na univerzi v Ningboju – Ningbo University of Technology, in sicer na temo naložb, gradbeništva in možnosti medsebojnega sodelovanja.