DomovNoviceKošarkarji Denver Nuggets s Koprčanom Vlatkom Čančarjem do naslova v ligi NBA

Košarkarji Denver Nuggets s Koprčanom Vlatkom Čančarjem do naslova v ligi NBA

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Denver Nuggets so prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Na krilih Srba Nikole Jokića, ki je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca (MVP) končnice, so na peti tekmi dvoboja proti Miami Heat zmagali s 94 : 89. S tem so boj na štiri zmage dobili s 4 : 1. Šampionski prstan je prejel tudi slovenski reprezentant, Koprčan Vlatko Čančar.

Član zmagovitega moštva Vlatko Čančar je v finalni seriji odigral sicer le 29 sekund. Kljub temu je Čančar osvojil šampionski prstan v najmočnejši ligi na svetu. S tem dosežkom se je med Slovenci pridružil Radoslavu Nesteroviću (San Antonio Spurs/2005), Benu Udrihu (San Antonio Spurs/2005, 2007) in Saši Vujačiću (Los Angeles Lakers/2009, 2010).

Denver je redni del prvenstva NBA končal na vrhu zahodne konference in v končnici premagal Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns in Los Angeles Lakers. Miami Heat pa se je v končnico uvrstil šele kot osmi nosilec, nato pa je iz tekmovanja izločil Milwaukee Bucks, New York Knicks in Boston Celtics.

Foto: Jakob Bužan, Facebook/Denver Nuggets, NBA