Kulinarična zgodba slovenske Istre na Dunaju

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob državnem prazniku Republike Slovenije se je včeraj na avstrijskem veleposlaništvu na Dunaju predstavila slovenska Istra.

Tradicionalni sprejem ob državnem prazniku je veleposlaništvo organiziralo v prostorih Novomatic Foruma na Dunaju v središču mesta. Letos so k predstavitvi povabili destinacijo slovenska Istra, ki so jo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, predstavniki destinacije prikazali predvsem skozi kulinarično zgodbo.

Avstrijci so namreč skupaj z Italijani na prvem mestu po obisku destinacije slovenska Istra med tujimi gosti. Lani je slovenska Istra zabeležila skupaj 101.419 prihodov avstrijskih gostov, kar predstavlja 13 % vseh prihodov. Zanimanje za naš košček Mediterana je s strani avstrijskih sosedov veliko, saj je slovenska obala zanje relativno blizu. Všeč so jim predvsem možnosti športno-rekreativnega udejstvovanja, prav tako pa radi uživajo v dobri in domači istrski kulinariki.

Včerajšnjega sprejema so se udeležili visoki predstavniki avstrijskega političnega in gospodarskega življenja, kulture, mesta Dunaj, znanosti, veleposlaniki EU ter drugih držav, vidne Slovenke in Slovenci na Dunaju ter predstavniki slovenske manjšine. Gostje so bili nad pripravljenim navdušeni, predvsem so jih prevzeli odlični istrski okusi.