DomovNoviceNad Koprom navdušeni tudi Poljaki

Nad Koprom navdušeni tudi Poljaki

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

O destinaciji Koper vse pogosteje poročajo tudi priznani tuji mediji. V kratkem lahko pričakujemo, da bodo o naših krajih pisali na Poljskem. V sklopu obiska Slovenije je namreč naše mesto gostilo skupino poljskih novinarjev.

V sklopu študijskega obiska Stories on the way to the seaside je v okviru obiska Slovenije tudi naše mesto obiskala skupina poljskih novinarjev in blogerjev, med njimi denimo tudi novinarka National Geographica. Med postankom v Kopru so si ogledali predvsem znamenitosti mestnega jedra, nad katerimi so bili dobesedno očarani.

Tako lahko pričakujemo, da se bo o destinaciji Koper v kratkem poročalo tudi v poljskih medijih in blogih. Poljski gostje so v naši občini v letu 2017 ustvarili za kar 37 % več prenočitev kot leta 2016, zato lahko pričakujemo, da bodo pozitivne objave o naših krajih ta odstotek v prihodnje še dvignile. 

Naj spomnimo, da so naše kraje v zadnjem času obiskali tudi srbski novinarji, čemur je sledilo več reportaž in pozitivnih objav v srbskih medijih, o tukajšnjih lepotah pa so pred časom poročali tudi v priznani italijanski popotniški televizijski oddaji Kilimangiaro.

Tudi sicer se objave o Sloveniji in posredno tudi o slovenski Istri in Kopru vrstijo v številnih priznanih tujih medijih. Pred kratkim smo na primer o lepotah Slovenije lahko brali v priznanem avstrijskem mediju Kleine Zeitung. Podobno kot poljski gostje, so tudi avstrijski v letu 2017 ustvarili na območju občine za 49% več prenočitev kot leta 2016, in letos (2018) že 22% več prenočitev kot v istem obdobju lanskega leta (od januarja do vključno maja).