DomovNaši krajiLegendarna skupina Kameleoni na obisku pri županu

Legendarna skupina Kameleoni na obisku pri županu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v prostorih koprske občinske uprave sprejel člane legendarne skupine Kameleoni, ki so konec lanskega leta od predsednice države Nataše Pirc Musar v predsedniški palači v Ljubljani prejeli medaljo za zasluge.

Legendarna primorska skupina je državno priznanje prejela za svoj pomembni ustvarjalni prispevek in spodbuditev drugačnih pristopov v slovenski glasbi, ki ga je pustila v družbi – za vse generacije. Župan je ob tej priložnosti članom skupine čestital za glasbeno ustvarjanje v slovenski Istri.

Glasbena skupina Kameleoni je zablestela sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja. Ustanovili so jo štirje gimnazijci, Danilo Kocjančič, Jadran Ogrin, Marjan Malikovič in Tulio Furlanič, kasneje pa se jim je pridružil še Vanja Valič. Del svetovnega glasbenega dogajanja, ki sta ga med drugim zaznamovali glasbeni skupini The Beatles in The Rolling Stones, je tako prišel tudi v naše kraje in močno vplival na svet mladih. Skupina Kameleoni je orala ledino tudi na drugih področjih. Utrjevali so pot k drugačnemu svetu, polnemu obetov in novih priložnosti, in s svojim delom presegli svoj čas in postali za vedno žlahten del slovenske glasbene ter tudi kulturne dediščine.

Foto: MOK