DomovNoviceMala loža gosti potujočo razstavo plakatov Vsi povezani

Mala loža gosti potujočo razstavo plakatov Vsi povezani

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Od danes je v Mali loži pod volti Pretorske palače na ogled potujoča razstava plakatov Vsi povezani, ki je nastala ob praznovanju 10. obletnice ustanovitve LogOut in 5. obletnice delovanja enote v Izoli. Na ogled bo vse do torka, 26. julija.

Serija plakatov, podčrtana s tematiko tveganih spletnih vedenj, kot so preprečevanje zasvojenosti z zasloni, iskanje pomoči za otroke in mladostnike v primeru spletnega nasilja, je le del gradiv, ki so za potrebe preventivnih aktivnosti nastale v celotnem obdobju delovanja organizacije s podporo sofinancerjev programa Mestne občine Koper, Občine Piran, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za Zdravje.

LogOut je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011 ter z enoto v Izoli odprt od leta 2016. Njihovo poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije.

Center LogOut svojim uporabnikom omogoča individualna in skupinska srečanja. Pozornost posveča tudi vsem nevarnostim na spletu in spletnemu nasilju, promovira zdrav življenjski slog in organizira poletne tabore brez zaslonov.

Foto: MOK