DomovNoviceMednarodni dan joge prvič v Kopru

Mednarodni dan joge prvič v Kopru

NoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Generalna skupščina Združenih narodov je decembra 2014 21. junij razglasila za mednarodni dan joge, pol leta kasneje je v Sloveniji v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Indije potekala njegova prva obeležitev. Letos bomo praznik te brezčasne vadbe, ki deset dni poteka v 25 mestih po celi Sloveniji, zaključili v Kopru, in sicer v sredo, 21. junija, ob 10. uri na razgledni ploščadi na Belvederju.

Mestna občina Koper in Veleposlaništvo Republike Indije bosta v sredo, 21. junija, ob 10. uri priredili zaključno vadbo joge ob mednarodnemu dnevu joge 2023. Joga je simbol ravnotežja telesa, uma, misli in dejanj ter združitev ljudi in narave. Ob najdaljšem dnevu v letu v severni hemisferi organizatorji vabijo vse, ki so se z jogo že srečali in ostale, ki se še niste, da se pridružite. Tema letošnjega mednarodnega dneva joge je »ena Zemlja, ena družina«. Gre za načelo, ki ga Indijci prenašajo iz roda v rod in ki so ga izbrali tudi za temo letošnjega predsedovanja skupini držav G20.

Vstop na prireditev je prost, izvajanje joge bosta vodila priznani joga mojster Praveen Satthidaran in mojstrica dihalnih vaj ter meditacije Katja Gregl (Art of Living).

Foto: MOK, Pexels