DomovNoviceMetode Metoda Dragonje se pričakovano zaostrujejo

Metode Metoda Dragonje se pričakovano zaostrujejo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Da sta izjemna retorika in prepričljiva argumentacija koprskega župana Borisa Popoviča glede aktualnega zakona o drugem tiru marsikomu trn v peti, je vsekakor pričakovano. Da je župan največji trn v peti Metodu Dragonji, tudi. Danes je Metod Dragonja še izdatno nadgradil svoje metode, ki spominjajo na neke druge čase. Na koprsko občino je namreč poslal kriminaliste, da opravijo hišno preiskavo.

Povsem pričakovano je, da želi Metod Dragonja na vsak način z različnimi metodami in grobimi prijemi prepričati župana Borisa Popoviča, naj se umakne od drugega tira. Sporočilo hišne preiskave je namreč povsem jasno: v kolikor si koprski župan želi miru in dobrega sodelovanja z “njegovo državo” tudi v prihodnje, je zanj najbolje in najmanj boleče, da enostavno utihne in se umakne.

Koprski župan je v današnji oddaji Hobotnica na Nova24TV spregovoril o hišni preiskavi in metodah Metoda Dragonje, ki so vse hujše: “Meni se že 15 let dogajajo naključja, nikdar prej nisem imel nič z represivnimi organi, odkar pa sem postal župan, se mi to dogaja ves čas. Pričakoval sem pritiske, vedel sem, da ta pogovor z Mirom Cerarjem ni bil dovolj, vedel sem, da bodo pritiski še mnogo večji. Na občini smo imeli danes hišno preiskavo, in sicer zaradi potnih nalogov, avtomobilov, bolniških odsotnosti … Tako kot je pripravljen ta zakon, so na podoben način pripravljene tudi vse zadeve, ki se tičejo mene, hišnih preiskav, “velekriminalnih dejanj” in tako naprej. Epilog vsega skupaj je, da se nič ne zgodi, saj se niti ne more, ker nisem naredil nič narobe! Pojdite pogledat, kakšen je bil Koper prej in kako Koper izgleda danes, pa naj mi še kdo reče, da ta župan dela proti Kopru! Halo?! Kdo to lahko reče? Ta župan dela za Koper in bo delal še naprej!”

in ta hišna preiskava se ni zgodila slučajno. Se spomnite takrat, ko so Jankovića in Janšo slučajno oba naenkrat … Nič ni slučajno v tej naši državi, na žalost,” je še dodal župan Boris Popovič
Župan Boris Popovič: “Interesi so preveliki, zato nikakor ne verjamem, da bo Miro Cerar do konca kampanje obdržal miren in preudaren obraz. Ne bo me presenetilo, v kolikor bomo imeli v tej kampanji priložnost videti tudi temno stran obraza premierja Mira Cerarja.” Foto: arhiv ekoper.si

Bomo lahko kmalu videli temno stran obraza Mira Cerarja?

Ker koprski župan dobro ve, kdo je Metod Dragonja in kaj je v preteklosti že pokazal in naredil naši državi z Lekom in še kakšno drugo “vrhunsko” potezo ter da prav on osebno stoji tudi za projektom drugi tir, je prepričan, da si noben prebivalec Slovenije ne želi, da neki Metod Dragonja pelje naprej tako zahtevne in za vse državljanke in državljane pomembne projekte, ki nas bodo zaznamovali za kar nekaj naslednjih desetletij. Ker je župan Boris Popovič dobro seznanjen tudi s pritlehnimi metodami Metoda Dragonje, je vnaprej vedel, da bo bitka z njim huda, zato je današnji obisk kriminalistov v prostorih občine pričakoval. Temu primerno je obvestil zaposlene, da so se lahko na hišno preiskavo vnaprej psihično pripravili.

Koprski župan Boris Popovič v luči dogodkov zadnjih dni ocenjuje, da bo sestop vlade, ki državljankam in državljanom ponuja škodljiv zakon, izredno boleč in težak. Današnji dogodki so jasen pokazatelj, da je vlada Mira Cerarja pripravljena narediti marsikaj, če ne kar čisto vsega, in iti res do dna, da se obdrži na oblasti. *

»Interesi so preveliki, zato nikakor ne verjamem, da bo Miro Cerar do konca kampanje obdržal miren in preudaren obraz. Ne bo me presenetilo, v kolikor bomo imeli v tej kampanji  priložnost videti tudi temno stran obraza premierja Mira Cerarja. Predvidevam, da lahko njegov obraz dobi, milo rečeno, kanček zlobe, čeprav se to morda v tem trenutku zdi nemogoče,« pojasnjuje koprski župan Boris Popovič.