DomovNoviceŽupan Boris Popovič oddal svoj podpis v podporo referendumu proti zakonu o drugem tiru

Župan Boris Popovič oddal svoj podpis v podporo referendumu proti zakonu o drugem tiru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je koprski župan Boris Popovič na Upravni enoti Koper oddal svoj podpis v podporo referendumu proti zakonu o drugem tiru.

“Danes sem oddal svoj podpis v podporo referendumu, saj to dolžnost čutim ne samo kot župan, ampak tudi kot državljan. Predlagani zakon je škodljiv tako za našo regijo kot tudi za državo, je poudaril župan Boris Popovič.

Izpostavil je, da v naši regiji nujno potrebujemo dva nova tira, ne le enega. “Nikakor ne moremo pristati na izgradnjo samo enega novega tira, s tem da obstoječi ostane takšen, kot je, se pravi na vodovarstvenem območju prve kategorije, ki je požarno ogroženo, prebivalci pa zato nenehno živijo v strahu. Pristanemo pa ne niti na to, da bi se za to železniško povezavo porabilo nesorazmerno veliko denarja, trenutno govorimo o znesku preko štirih milijard. To bi nas potegnilo v brezno brez dna, želimo pa si ostati suverena država,” še pojasnjuje koprski župan. *

Foto: ekoper.si
Podpis v podporo referendumu lahko oddate na Upravni enoti Koper vsak dan med 8. in 12. uro ter med 13. in 15. uro, ob sredah do 18. ure, ob petkih pa med 8. in 13. uro.