DomovNoviceMMS: Velika nagrada Isaacu Palmi, najbolj obetavni glasbenik pa je postal Koprčan Aleksander Novak

MMS: Velika nagrada Isaacu Palmi, najbolj obetavni glasbenik pa je postal Koprčan Aleksander Novak

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Veliko nagrado na 37. festivalu Melodij morja in sonca je osvojil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok, nagrada Danila Kocijančiča za najbolj obetavnega glasbenika pa je pripadla Koprčanu Aleksandru Novaku.

Zmagovalca je sicer dal seštevek glasov strokovne žirije, radijskih postaj, televizijskih gledalcev in občinstva v polnem amfiteatru portoroškega avditorija. Zmaga je tako prepričljivo odšla v roke Isaaca Palme, nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo pa je za Ruleto, ki jo je odpela Anika Horvat, prejel Leon Oblak.

Najbolj obetavni glasbenik je postal Koprčan

Nagrada strokovne žirije za najboljšo izvedbo je šla v roke Gregorju Ravniku za skladbo Med nama, nagrado za najboljšo glasbo pa je dobil Tomaž Klepač za skladbo Moje oči v izvedbi dua Klepač – Gustinčič.

Aleksander novak je postal najbolj obetaven glasbenik. Foto: avditorij.si

Nagrado Danila Kocijančiča za najbolj obetavnega glasbenika je osvojil Aleksander Novak, ki je nastopil s skladbo Mesto rož. Aleksander Novak živi in ustvarja v Kopru. Prvič smo ga lahko opazili že leta 1994 na prvencu svojega brata Iztoka Novaka Easy-ja – Galeb. Kljub hudi slabovidnosti, le-tej ni dovolil, da ga pri ustvarjanju ovira. Že kot najstnik je tako Aleksander stopil na samostojno pot. Včerajšnja nagrada je bila samo še potrditev, da je ta pot prava.

Skupno je nastopilo 14 izvajalcev, ki so jih izbrali med kar 56 prijavljenimi. Poleg nagrajencev so nastopili še Prifarski muzikanti, The Woodlanders, Rok in Rokovnjači, Igor Lija in Moni Kovačič, Francesco Squarcia, Ema Sladič, Anette, Daniel Rampre in Andreja Čamernik ter Vivjana in Robert Vatovec Music Team.