DomovNoviceUP na izmenjavo sprejela še 80 tujih študentov

UP na izmenjavo sprejela še 80 tujih študentov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V drugem semestru je na izmenjavo na Univerzo na Primorskem (UP) prišlo nekaj čez 80 tujih študentov. Večina jih bo izmenjavo opravila v okviru programa Evropske komisije Erasmus+. Prišli so iz 18 držav, največ jih je iz Češke, Turčije, Francije in Portugalske. Prvič pa UP gosti tudi študentko iz Kazahstana.

Na predstavitvenem dnevu je študente nagovorila prorektorica za študijske zadeve doc. dr. Sonja Rutar. Univerzo in naše okolje ter praktične nasvete so jim predstavili koordinatorji mobilnosti, Petra Zidar, mag. Maja Bratuš Vidmar in Aleš Oven.

Foto: arhiv ekoper.si

Dr. Irina Makarova Tominec je predstavila tečaje slovenskega jezika, predstavniki Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in mreže ESN (Erasmus Student Network) pa so jih seznanili s ponudbo obštudijskih dejavnosti v času bivanja in študija pri nas. ŠOUP je poskrbela tudi za voden ogled Kopra in za registracijo za subvencionirano študentsko prehrano.

»Za domače in tuje študente napovedujemo razgiban in pester mednarodni poletni semester. Kakor v prejšnjih semestrih, bomo tudi v tem nadaljevali z izmenjevanjem znanja jezikov na sproščenih učnih srečanjih imenovanih Polyglot Café, v teku pa so tudi že priprave na priljubljene mednarodne večere,« napoveduje Patricija Marolt, sekretarka za mednarodno sodelovanje ŠOUP in poudari, da so na prihodnje dogodke vabljeni tako študenti kot širša javnost.