DomovNoviceNa koledarsko pomlad v Kopru ponovno sneg

Na koledarsko pomlad v Kopru ponovno sneg

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Z današnjim enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Podobno kot na začetku meseca, ko se je začela meteorološka pomlad, se tudi na prvi dan koledarske pomladi obetajo zimske temperature, sicer pa bo suho. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.

Namesto pomladnega sonca nas je danes v Kopru presenetil ples snežink.

 

Po manjši snežni pošiljki se naprej obeta suho vreme z jutranjimi temperaturami pod lediščem in najvišjimi dnevnimi med 0 in 4 stopinjami Celzija, na Primorskem do 9 stopinj. Burja na Primorskem se bo danes zvečer znova krepila.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod v južni Sloveniji rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V četrtek bo povečini sončno, veter bo slabel. Še bo hladno.

Prvi pomladni dan torej za razliko od lani, ko so temperature ponekod segle do 20 stopinj, ne bo nič kaj pomladen. Sicer pa se je na podoben način 1. marca letos začela že meteorološka pomlad – povsem zimsko.