DomovNoviceNa kolesih do zelenih doživetij koprskega podeželja

Na kolesih do zelenih doživetij koprskega podeželja

Naši krajiNoviceProsti časŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru projekta Poseidone, ki spodbuja trajnostni razvoj in ohranjanje biotske raznovrstnosti, je Regionalni razvojni center (RRC) Koper, v sodelovanju z Mestno občino Koper ter Krajevno skupnostjo Gračišče, postavil dve novi polnilni postaji za električna kolesa.

Prva postaja je nameščena pred gostilno Švab v Hrastovljah, druga pa pri pošti v Gračišču. Mestna občina Koper je postavila še tretjo polnilno postajo na vstopni točki Kraški rob. Vse postaje so opremljene z vso potrebno opremo, kar uporabnikom omogoča celovito oskrbo koles.

Kolesarjenje je, kot del trajnostne mobilnosti, odličen način za spoznavanje istrskih vasi in Kraškega roba, območja izjemne naravne vrednosti, ki je zaradi bogate biotske raznovrstnosti vključeno v omrežje Natura 2000. Poleg obstoja kolesarskih povezav je pomembna tudi oprema ob njih, ki kolesarjem olajša pot do željene destinacije. Urejena kolesarska infrastruktura spodbuja aktivno mobilnost, kar prinaša številne koristi tako za okolje, kakor tudi za zdravje ljudi.

Foto: RRC Koper