DomovNoviceUkmarjev trg bo zaživel v nogometnem vzdušju

Ukmarjev trg bo zaživel v nogometnem vzdušju

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še nekaj dni nas loči od enega izmed večjih športnih dogodkov tega leta, UEFA Evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji, kjer se bo za naslov evropskega prvaka pomerilo 24 reprezentanc, med njimi tudi slovenska. Slovenska izbrana vrsta bo nastopila v skupini C, in sicer skupaj z reprezentancami Danske, Srbije in Anglije.

Nogometna zveza Slovenije je poskrbela, da se bo nogometna evforija čutila tudi v Ljubljani, Mariboru, Brežicah in Kopru, kjer bodo skupaj z občinami in javnimi zavodi za šport organizirani ogledi tekem na prostem.

Slovenija bo v Nemčiji odigrala tri tekme v skupinskem delu. Najprej varovance Matjaža Keka čaka tekma z Dansko v Stuttgartu, sledi tekma s Srbijo v Münchnu, za konec skupinskega dela pa še tekma z Anglijo v Kölnu. V Mestni občini Koper bodo tekme slovenske reprezentance predvajane na parkirišču na Ukmarjevem trgu, ki bo od 14. do 26. junija zaprto za promet.

Vsi ljubitelji nogometa ste vabljeni, da si tekme skupinskega dela slovenske reprezentance ogledate le korak od morja in z bučnim navijanjem podporo našim nogometašem ponesejo vse do Nemčije.

Prva tekma bo v nedeljo, 16. junija, ob 18. uri, ko se bo slovenska nogometna vrsta pomerila z Danci. V četrtek, 20. junija, ob 15. uri bo nasprotnik slovenske izbrane vrste reprezentanca Srbije, skupinski del tekem pa bo naša reprezentanca zaključila v torek, 25. junija, ob 21. uri, ko jo čaka tekma z Anglijo.

V sklopu tekem slovenske reprezentance bo na Ukmarjevem trgu poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo, sponzorji reprezentance pa bodo imeli svoj predstavitveni prostor za marketinške aktivnosti. Vstop na prizorišče bo prost.

Mestna občina Koper zaradi številnih prireditev, ki bodo v mestu potekale ta konec tedna, vabi občanke in občane ter obiskovalce, da svoje avtomobile parkirajo v Parkirni hiši Sonce in Belveder oz. na dostopnih parkiriščih na obrobju mesta.

Več informacij najdete na povezavi.

Foto: MOK, NZS