DomovNoviceOd sobote omejen promet po Pristaniški

Od sobote omejen promet po Pristaniški

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Od sobote, 15. junija, bo tranzitni promet po Pristaniški ulici tudi letošnje poletje omejeval potopni valj. Zapora Pristaniške ulice od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu bo veljala ob petkih med 20. in 23. uro ter ob sobotah in nedeljah med 9. in 23. uro. Bo pa ta omejitev nepotrebnih voženj letos strožja, saj bo prehod dovoljen samo vozilom stanovalcev mestnega jedra z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Na začetku Pristaniške ulice bo postavljena prometna signalizacija »Prepovedan promet za vsa vozila« z dopolnilno tablo »Dovoljeno za vozila z dovoljenjem«. Potopni valj, ki deluje na podlagi avtomatske prepoznave registrskih oznak motornih vozil (t. i. tehnologija ANPR), bo po prepoznavi registrske oznake vozila omogočil vožnjo oziroma nadaljevanje poti po Pristaniški ulici le vozilom, katerih registrske oznake bodo vnesene v informacijski sistem, tj. stanovalcev z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Za vse nepredvidene dogodke, ki bodo terjali nujen dostop po zaprtem delu Pristaniške ulice, bo na potopnem valju zapisana telefonska številka dežurnega delavca v Parkirni hiši Belveder.

Dostava bo tako za fizične kot pravne osebe mogoča samo do 9. ure zjutraj. Med konci tedna se bo tako dostava morala izvajati izven zaprtega dela Pristaniške ulice. Dostop do ribiškega pomola bo omogočen samo ribičem z dovolilnicami oz. abonmaji za parkiranje na Ukmarjevem trgu.

V času zapore bo vožnja po Pristaniški ulici onemogočena tudi za stanovalce Kidričeve ulice, ki sicer nimajo dovolilnic, imajo pa možnost kratkotrajnega dostopa po Kidričevi ulici z drugim vozilom v gospodinjstvu. V času zapore Pristaniške ulice bodo pot mimo potopnega valja lahko nadaljevali samo imetniki dovolilnic.

Namen omejevanja prometa po Pristaniški ulici med turistično sezono je zmanjšati pritisk tranzitnega prometa v mestnem jedru. Za kratkotrajne postanke v mestnem jedru je občina od ponedeljka do sobote omogočila enourno brezplačno parkiranje v Parkirni hiši Belveder, ob nedeljah pa sta brezplačni kar dve uri parkiranja. Za lažje premikanje po starem mestnem jedru in manjše dostave je vsem občankam in občanom ter obiskovalcem na voljo brezplačna Kurjerca, električno vozilo na klic, dosegljivo na telefonsko številko 051 488 000.

Foto: MOK, Tomaž Primožič/FPA