DomovNoviceNa koprskih avtobusih omogočeno plačevanje s plačilnimi karticami

Na koprskih avtobusih omogočeno plačevanje s plačilnimi karticami

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Potniki na mestnih avtobusnih linijah v Kopru lahko od danes vožnje z avtobusi plačujejo tudi s plačilnimi karticami Visa in Mastercard, mobilnimi denarnicami ali drugimi nosljivimi napravami. Mestna občina Koper in izvajalec prevozov Arriva z uvedbo kartičnega plačevanja odgovarjata na spreminjajoče se potrebe potnikov, hkrati pa izboljšujeta dostopnost javnega prevoza in podpirata trajnostni promet.

Dodatek kartičnega plačevanja k različnim načinom plačila je ključna novost, ki bo zelo koristila tako občasnim uporabnikom in turistom kot tudi vsakodnevnim potnikom. Nov način plačevanja širi uporabnost javnega prevoza in dodatno izboljšuje njegovo dostopnost ter omogoča hitrejša in učinkovitejša potovanja. Postopek validacije kartičnih plačil je enak kot pri obstoječem plačilnem sistemu Koper Card Plus. Potnik ob vkrcanju na avtobus plačilno kartico Visa ali Mastercard, mobilno denarnico ali nosljivo napravo preprosto približa validatorju in opravi plačilo vožnje.

S plačilno kartico je možno plačati samo vožnjo na avtobusu, na katerega se je potnik vkrcal, ne omogoča pa prestopanja med različnimi avtobusi brez novega plačila vozovnice. Pri plačilu za več oseb hkrati mora potnik pred uporabo svoje plačilne kartice voznika obvestiti o številu oseb, za katere plačuje.

Koper je drugo slovensko mesto, ki je vzpostavilo to rešitev z namenom povečanja dostopnosti javnega potniškega prometa v mestu. Ta uspeh je rezultat slovenskega znanja in skupnega napora partnerjev Arriva, Margento R&D, Mastercard, Visa in Nova KBM.

Foto: MOK