DomovNaši krajiNa mestni tržnici bodo obeležili Veseli dan prostovoljstva

Na mestni tržnici bodo obeležili Veseli dan prostovoljstva

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V Kopru bodo ta dan obeležili v sredo, 24. maja, med 10. in 14. uro na mestni tržnici.

Letošnji teden prostovoljstva je namenjen ohranjanju duševnega zdravja, zato izpostavljamo vlogo prostovoljstva kot varovalnega dejavnika, ki prispeva k smislu in zadovoljstvu v življenju, zmanjšanju občutkov osamljenosti in bolj vključujoči skupnosti.

V organizaciji Prostovoljske pisarne Koper in pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper bo Veseli dan prostovoljstva potekal v sredo, 24. maja, kjer se bodo med 10. in 14. uro na mestni tržnici predstavljale organizacije z različnih področjih, združene pod skupnim imenovalcem prostovoljstva. Slednje daje dodano vrednost delovanju mnogih lokalnih socialnovarstvenih, zdravstvenih, vzgojno-izobraževalnih in kulturnih organizacij.

Na dogodku bodo prisotni: Osnovna šola Dekani, Sklad Silva, Slovensko društvo Hospic, Škofijska Karitas Koper, CSD Južna Primorska, Enota Koper / socialno-varstveni program, Dnevni center za otroke in mladostnike PetKA, Društvo bolnikov z distonijo Slovenije, Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper – Center dnevnih aktivnosti za starejše občane, Društvo za nenasilno komunikacijo, enota Koper, Društvo Šent Koper, Srednja tehniška šola Koper, Univerza na Primorskem, Mladinsko društvo Marezige, Obalni dom upokojencev Koper In Slovenska filantropija.

Med dogodkom na tržnici bodo med obiskovalci prireditve delili tudi prostovoljski časopis, v katerem so zbrane številne zanimive zgodbe in izkušnje prostovoljcev, ki delujejo na področju duševnega zdravja.

Več informacij o 24. Nacionalnem tednu prostovoljstva na povezavi.

Foto: MOK