DomovNoviceObčina prodaja devet nepremičnin

Občina prodaja devet nepremičnin

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnji mesec bo potekala nova, tretja letošnja dražba nepremičnin v lasti Mestne občine Koper. Na tokratnem naboru se je znašlo devet nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov, med zanimivejšimi so stanovanje v Bertokih, dve stavbni zemljišči v Svetem Antonu in sklop nepremičnin v naselju Spodnje Škofije. Javna dražba bo potekala v četrtek, 15. junija.

Mestna občina Koper je na junijsko javno dražbo nepremičnin v njeni lasti znova uvrstila dve nepozidani stavbni zemljišči na poselitvenem območju v naselju Sv. Anton – Vrtine, kjer je zagotovljena minimalna komunalna oskrba za stanovanjske stavbe. Za prvo nepremičnino, v izmeri 573 m², si občina obeta vsaj 106.676 evrov, za drugo, v izmeri 947 m², pa 176.304 evre.

V naboru zanimivejših nepremičnin je tudi del stavbe na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Gre za pritlično stanovanje s kletjo v izmeri 42,33 m². Občina želi zanj iztržiti vsaj 129.000 evrov. Predvidoma veliko zanimanja pa bo požel tudi sklop nepremičnin v Spodnjih Škofijah v izmeri 1,907 m². Nepremičnine so po planskih aktih na ureditvenem območju za poselitev, na območju za stanovanja. Izklicna cena za sklop nepremičnin je 208.587 evrov.

Poleg omenjenih je občina na tokratno dražbo uvrstila še nepremičnine v Kolombanu, Montinjanu in Tinjanu ter dve nepozidani stavbni zemljišči v katastrski občini Hribi, ki ju ni prodala na majski dražbi. Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na tretjo letošnjo javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je sicer dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin.

Javna dražba bo v četrtek, 15. junija, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10, medtem ko morajo zainteresirani za posamezne nepremičnine varščino vplačati do vključno ponedeljka, 12. junija.

Foto: MOK