DomovNoviceV Kopru tudi letos poletno počitniško varstvo

V Kopru tudi letos poletno počitniško varstvo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Bliža se konec šolskega leta, z njim pa tudi najdaljše šolske počitnice, zato bosta Mestna občina Koper in Osnovna šola Koper tudi letos poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Organizirano bo v dveh terminih, od 26. junija do 21. julija ter med 16. in 25. avgustom, vsak delovni dan med 7. in 16. uro. Starši, ki želijo svoje otroke vključiti v varstvo, lahko to storijo od ponedeljka, 22. maja.

Poletno počitniško varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda osnovnih šol Mestne občine Koper in izven. Poskrbljeno bo za prehrano (malico, kosilo in popoldansko malico) in zanimiv ter pester program. V času varstva se bo namreč v prostorih Osnovne šole Koper, na njenih športnih in igralnih površinah, na mestnem kopališču ter na izbranih izletnih točkah izvajal program pod vodstvom učiteljev in drugih strokovnih delavcev, ki delujejo v okviru osnovne šole.

Starši lahko svoje otroke v poletno počitniško varstvo prijavijo z elektronsko prijavo na tej povezavi. Na Osnovni šoli Koper bodo prijave sprejemali od ponedeljka, 22. maja, do nedelje, 11. junija, oziroma do zapolnitve vseh prostih mest.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper, osem evrov na dan oziroma 35 evrov na teden, za učence, ki obiskujejo osnovne šole izven MOK pa 13 evrov na dan oziroma 60 evrov na teden. Starši oz. skrbniki z veljavno odločbo o priznani pravici do otroškega dodatka od 1. do vključno 5. dohodkovnega razreda, ki so občani s stalnim prebivališčem v MOK, so upravičenci do občinske denarne socialne pomoči za kritje stroškov plačila poletnega počitniškega varstva v obsegu treh tednov. Vlogo morajo oddati na pristojni Center za socialno delo.

Več informacij je dostopnih na spletni strani OŠ Koper, vprašanja glede izvedbe počitniškega varstva pa lahko naslovite na elektronski naslov pocitnisko.varstvo@os-koper.si.

Foto: OŠ Koper, MOK