DomovNoviceNa potniškem terminalu danes kraljuje Riviera

Na potniškem terminalu danes kraljuje Riviera

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je na potniškem terminalu v Kopru privezana luksuzna Riviera, ki je k nam priplula iz Splita, svojo pot pa bo nadaljevala v Benetke. Z njo je v Koper prišlo 1100 potnikov in 800 članov posadke.

Riviera, ki so jo zgradili julija leta 2011 v Italiji je bila uradno splovljena maja leta 2012 v Barceloni, ko je odplula na svojo prvo pot do Benetk in nato v Atene. Potniki lahko na njej uživajo v desetih različnih jedilnicah, različnih barih, salonih, kulinaričnem centru, zdravilišču Canyon Ranch, za odlično fizično pripravljenost pa lahko poskrbijo v fitnesu in bazenu.

Foto: ekoper.si

Odlikuje jo preprost slog, ki spominja na “country” klube, vsemu skupaj pa je dodana še prefinjena eleganca, ki jo najdemo tudi na najprestižnejših zasebnih jahtah. Tako samo sprejemno sobo krasita dve spiralni stopnišči okrašeni s kristali in šest kristalnih stebrov, ki so prava paša za oči. Zagotovo pa med posebnost te ladje spada kar 380 kristalnih krogel, ki jih najdete na njej.

Na Rivieri poleg vsega naštetega najdete tudi galerijo, kjer so shranjena dela  sodobnih latinskoameriških umetnikov, sicer pa imajo možnost ustvarjati tudi potniki sami, saj je na ladji za to prav poseben kotiček, ki so ga poimenovali Artists ‘Loft. Nekatere potnike potniške ladje Riviera smo na naših ulicah ujeli tudi mi.

Janet Kvam iz Združenih držav Amerike. Foto: ekoper.si

Janet Kvam iz Združenih držav Amerike nam je zaupala, da bi se kar preselila k nam: “Prvič sem imela možnost doživeti to čudovito beneško arhitekturo in resnično sem navdušena, da je samo mestno jedro praktično brez prometa, kar pomeni, da se lahko brez strahu sprehajamo po vaših čudovitih ulicah, kjer se skrivajo trgovinice. Poudariti morem tudi to, da ste ljudje tu zelo prijazni in polni pozitivne energije. Če bi lahko, bi se kar takoj preselila k vam.”

Z njo se je strinjala tudi Jill iz Nove Zelandije, ki jo je poleg naštetega navdušila čista okolica našega mesta: “Zagotovo sem zelo navdušena nad čistočo in vso to kulturno dediščino, neverjetno je kaj vse se lahko skriva v tako majhnem mestu.” Prav tako se je nad mestom navdušil njen mož Ross, ki ni skrival presenečenja nad tem, da se s potniškega terminala samo sprehodiš do dvigala, ki te popelje v sam center mesta: “Res odlična ideja predvsem pa lokacija, ki to omogoča, neverjetno.”

Ross in Jill iz Nove Zelandije. Foto: ekoper.si

V potniško obarvanem maju poleg Riviere, ki nas je obiskala danes pričakujemo še tri ladje. Že v nedeljo 27. maja pričakujemo na privezu v Kopru Marella discovery 2, ki nas je 13. maja obiskala prvič, v torek 29. maja bo pri nas privezana Celebrity Constellation, 31. maja pa pričakujemo Silver Whisper. Naj spomnimo, da je maj mesec, ko bo poleg meseca oktobra k nam priplulo največ ladij – 12.

V rekordni sezoni pričakujemo tudi štiri nove prihode ladij, od tega so nas že obiskale MSC Poesia, Mein Schiff 2, in Marella Discovery 2, medtem ko 3. novembra na privezu v Kopru pričakujemo še velikanko Seaborn Ovation.

Med zanimivimi dogodki, ki jih lahko pričakujemo v okviru potniške sezone pa zagotovo tudi letos izstopa Azamazing, ki ga bomo gostili 17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra.