DomovNoviceNovoletna praznovanja v koprski Fantazimi

Novoletna praznovanja v koprski Fantazimi

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred nami je zagotovo najbolj pester in najdaljši konec tedna v letošnjem letu. Po dveh letih se namreč v Koper vračajo praznovanja novega leta.

Prvi ga bodo tudi letos pozdravili otroci, in sicer v petek, 30. decembra. Ob 17. uri si bodo najmlajši ogledali glasbeno predstavo Enci benci Katalenci, simbolično bodo odštevali do novega leta, obiskal pa jih bo tudi dedek Mraz. Zaradi napovedi slabega vremena bo Silvestrovanje za otroke v dvorani sv. Frančiška Asiškega. Ker je število mest v dvorani omejeno, vabimo vse, da brezplačne vstopnice za dogodek prevzamejo v TIC Koper v Pretorski palači. Prosimo, da se prireditve z otroki udeleži po ena odrasla oseba, da omogočimo čim večjemu številu otrok vstop v dvorano. Obiskovalci naj z vstopnicami na dogodek pridejo pravočasno, saj bomo na morebitna prosta mesta petnajst minut pred dogodkom vstop omogočili tudi naključnim mimoidočim.

Zadnji dan letošnjega leta bo zagotovo najbolj živahen. Silvestrovanje na prostem bo na Titovem trgu, s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama. Program se bo pričel ob 22. uri. Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev vabimo vse, da se od doma odpravijo dovolj zgodaj in svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih na obrobju mesta. Obiskovalce tudi prosimo, da na prireditev ne nosijo pirotehničnih sredstev, steklenic in drugih večjih predmetov, saj bo njihov vnos na prizorišče prepovedan. Vsem obiskovalcem želimo omogočiti prijetno praznovanje in zabavo.

Prvi dan v novem letu bomo tudi skupaj. Na odru na Titovem trgu bodo z nami priljubljeni Gedore, ki bodo poskrbeli za prijeten uvod v 2023.

Seveda pa se tudi to soboto in nedeljo nadaljujejo dopoldanske predstave za otroke v dvorani sv. Frančiška. V soboto si bodo ob 11. uri ogledali predstavo Jelenčkov praznični cirkus v izvedbi Teatra Cizamo, v nedeljo pa doživljajsko predstavo z živimi živalmi, Babica snežinka v kraljestvu živali, v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc.

Ob koncu leta se tudi napoveduje dobra zasedenost večjih nastanitvenih obratov. Nekateri hoteli so že polno zasedeni, drugod pa sprejemajo še zadnje rezervacije. Med gosti bo kot kaže največ domačih, pričakujemo pa tudi več gostov iz Italije. Na destinaciji Koper so že novembra presegli rezultate iz lanskega leta in tudi iz predkoronskega leta 2019. Do vključno novembra so zabeležili preko 120 tisoč prihodov in skoraj 350 tisoč prenočitev. Na podatke za letošnji december pa bomo morali počakati do polovice januarja.

Fotografije: ZMKT, Jaka Ivančič, Jakob Bužan, FPA