DomovNoviceOb majskem svetovnem dnevu čebel pestro dogajanje

Ob majskem svetovnem dnevu čebel pestro dogajanje

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Svetovni dan čebel, ki ga obeležujemo v soboto, 20. maja, in 70. obletnico izhajanja knjižne zbirke Čebelica (Založba Mladinska knjiga) bodo knjigarna Libris, Marjetica Koper, Obalno čebelarsko društvo, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem zaznamovali s pestrim dogajanjem na Prešernovem trgu v Kopru in na Mestni vrtnariji Koper.

Prvi od dogodkov se bo odvil v sredo, 17. maja, ob 17. uri s predavanjem Brede Čopi na Mestni vrtnariji, kjer bo predstavljena tematika » Mestnega cvetnega parka«.

četrtek, 18. maja, si bodo otroci iz Vrtca Koper ogledali čebelnjak v Mestni vrtnariji Koper Step Closer. Na Prešernovem trgu pa bo 10.30 potekalo rajanje z glasbeno skupino BabyBoom in predstavitvijo knjigarne Libris in knjižne zbirke Čebelica. Dogodek bo popestrila stojnica Obalnega čebelarskega društva s čebelarjem, ki bo predstavil čebelarsko opremo.

petek, 19. maja, bodo čebelnjak na Mestni vrtnariji obiskali učenci in učenke OŠ Koper in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Spoznavali bodo čebelarstvo, medovite rastline in čebelarsko opremo. Knjigarna Libris pa jim bo predstavila knjižno zbirko Čebelica in druge zanimive knjige o čebelah in čebelarjenju.

V soboto, 20. maja, bodo potekale številne aktivnosti v sklopu Dneva odprtih vrat na Mestni vrtnariji Koper ob čebelnjaku Step Closer in prireditev “Štorje ud žbjel” na Prešernovem trgu. Na Mestni vrtnariji si boste lahko med 9. in 13. uro ogledali čebelnjak, čebelarska opravila, predstavljeni bodo čebelarska oprema, medovito rastlinje in čebelji pridelki. Na Prešernovem trgu pa bo med 10. in 13. uro potekala predstavitev Obalnega čebelarskega društva in čebelarskih opravil in opreme, predstavitev zbirke Čebelica, ter ob 10.30 predstava za otroke »Ko bom velik bom čebelar« Studia Anima.

Prireditev je finančno podprla tudi Mestna občina Koper.

Foto: MOK, Marjetica Koper