DomovNoviceOb svetovnem dnevu knjige poišči knjigo v mestu

Ob svetovnem dnevu knjige poišči knjigo v mestu

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, pripravljajo v koprski knjigarni Libris zanimive dogodke in knjižni sejem. Na številnih prireditvah, ki jih bo med 22. in 26. aprilom gostil Prešernov trg, bodo otroke in starejše generacije navduševali s knjigami.

Knjigarna Libris napoveduje, da bo v goste prišel najbolj znan maček – Maček Muri, ki bo čaral s Slončkom Bombončkom in se zabaval z drugimi gosti. S Samanto Kobal se bodo lahko obiskovalci zavrteli na pripovedovalsko gibalnem Vrtiljaku pravljic. Otrokom pa se bo predstavila pisateljica Janja Vidmar. Prisluhnili bodo lahko tudi glasbeni pravljici Velikani Istre, ki jo bo izvedel glasbenik Andrej Fon, o morskih dogodivščinah pa bo pripovedoval Gusar Berto.

V sklopu letošnje prireditve se bo s pesniških performansom predstavil Pêro Sŕce – ištrijanski karnevalski poet, lepši kot Prešeren.

Knjižno praznovanje 1500. obletnice Kopra

Knjigarna Libris se bo skupaj s sodelujočimi pridružila tudi praznovanju 1500. obletnice Kopra. Zasnovali so niz prireditev Sosedi v podobi in besedi, kjer bodo opozorili na »sosede« naše knjigarne in antikvariata. Oba prostora namreč ležita na stičišču Župančičeve in Repičeve ulice ter Prešernovega trga.

Unikatna predstavitev Pesmomata

Posebna poslastica pa bo 25. in 26. aprila predstavitev Pesmomata, unikatnega avtomata za poezijo. Ta novost, ki za en evro omogoča nakup in predvajanje pesmi na mestu samem, je zamisel Igorja Divjaka, urednika portala Vrabec Anarhist. Pesmomat spodbuja dostopnost poezije v javnem prostoru in omogoča edinstveno doživetje poezije, ki je tako na dosegu roke.

Več informacij o pestrem programu najdete na povezavi.

Letošnji bogat in pester program je Libris pripravil v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Javnim skladom za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper, Zavodom Trite, Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper ter Založbo Mladinska knjiga.

Prireditve v knjigarni Libris sofinancirata Mestna občina Koper in Javna agencija za knjigo RS.

Foto: MOK