DomovNoviceOdprle so se prijave na modni natečaj Stylo

Odprle so se prijave na modni natečaj Stylo

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladi modni oblikovalci se tudi letos lahko prijavijo na modni natečaj Stylo. Letošnja osrednja tema za ustvarjanje je »Iluzija podob«. Letošnja modna revija bo na programu 15. oktobra.

Center mladih Koper, ki deluje pod okriljem Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, je tudi letos objavil modni natečaj Stylo, s katerim želijo spodbuditi mlade, še neuveljavljene modne oblikovalce iz vse Slovenije in tujine, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Sodelovanje na natečaju je obenem odlična priložnost za povezovanje, izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi izjemna priložnost za pridobitev novih znanj s tega področja.

Letošnja osrednja tema za ustvarjanje je »Iluzija podob«. Kot pravijo, je to tema, ki nas sooča s spremenljivimi in varljivimi podobami oseb in virtualnega prostora.

Na natečaj se do 3. julija lahko prijavijo študenti in/ali diplomanti oblikovalskih šol in akademij iz Slovenije in tujine ter vsi drugi neuveljavljeni modni oblikovalci. Prijava mora vsebovati kratko predstavitev avtorja in kolekcije, mood board z izhodiščem, osnovnim konceptom, uporabljenimi materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije in štiri fotografije oblačil, če so ta že izdelana. Prispele prijave bo tudi letos pregledala strokovna ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja mode in modnega oblikovanja, to so modna poznavalka, voditeljica in novinarka Lorella Flego, odgovorna urednica revija Elle Petra Windschnurer, modna oblikovalka, ustanoviteljica Benedetti Life izr.prof. Matea Benedetti, stilistka Maja Lazar in modni oblikovalec, kostumograf izr. prof. Metod Črešnar. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 2.000,00 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle. Osrednja prireditev oz modna revija pa bo, v soboto, 15. oktobra, ob 19. uri v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Dokumentacija natečaja je objavljena na spletni strani CMK, www.cmk.si in Visit Koper www.visitkoper.si. Za dodatna pojasnila in informacije pa se vsi zainteresirani lahko obrnejo na: info@mladi-koper.si ali na telefonski številki 051/657-595.

Foto: ZMKT