DomovNoviceOdprte kleti Istre se letos vračajo v novi preobleki

Odprte kleti Istre se letos vračajo v novi preobleki

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo vinogradnikov slovenske Istre v soboto, 27. maja, organizira degustacijski dogodek Odprte kleti Istre – OKI, ki bo premierno zadihal z novimi pljuči. Nekdanji dogodek Od vinarja do oljkarja bo v novi preobleki nagovarjal vse ljubitelje istrske žlahtne kapljice in na degustacijskem dogodku obiskovalce navduševal nad lepotami istrskega podeželja.  

Dogodek je edinstvena priložnost za spoznavanje bogate tradicije vinarstva in značilnih okusov slovenske Istre, pa tudi za druženje tako z vinarji kot z drugimi ljubitelji vin in gastronomije. Odkrivanje raznolikosti in odličnosti istrskih vin, sprehodi skozi vinograde, zgodbe vinarjev, predstavitev vinogradništva ter kletarstva in seveda degustacija so osrednji motivi za obisk prihajajočega dogodka. OKI je tako dogodek degustacijske in informativne narave, ki bo zbrane popeljal v skrivnostni svet istrskih vin in jim razkril lepote istrskega podeželja.

Na dogodku OKI bo sodelovalo skupaj 14 vinskih kleti in dve domačiji iz območja slovenske Istre – Vina Brič, Kmetija Butul, Turistična kmetija Lukač, Vina Jerman, Robi & Dorjano Korenika, Vina Ražman, Bio Organic vina Montis & Eko Laura, Vina Valenčak, Montemoro, Vina Santomas, Vina Dean Plahuta, Vina Kralj, Vina Bordon, Vina Zaro – Manzioli bar, Vinakoper in Korenika & Moškon.

Letošnji dogodek Odprte kleti Istre – OKI bo potekal med 12. in 19. uro na različnih lokacijah vinskih kleti in dveh domačij, kjer bo vsaka od njih na pokušino ponudila vsaj tri vzorce vin. Pri večini pa bo dodatno mogoče okušati še istrske kulinarične dobroteCena degustacij je 20 evrov. Ta vključuje degustacijski kozarec, vrečko za kozarec in degustacijo najmanj 3 vzorcev v vsaki od sodelujočih vinskih kleti. 

Nakup in prevzem kozarcev bo potekal na stojnici pred Vinakoper na dan dogodka, od 9. ure dalje.

Želja Društva vinogradnikov slovenske Istre je, da dogodek Odprte kleti Istre – OKI postane tradicionalen in pomembno prispeva k razpoznavnosti Istre tako v domačem kot tudi v tujem okolju.

Več in formacij o samem dogodku in sodelujočih vinarjih na povezavi.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Foto: Vinakoper, Jaka Ivančič