DomovNoviceTitov trg napolnil otroški smeh

Titov trg napolnil otroški smeh

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Z otroškim smehom in radoživostjo je Mestna občina Koper zaokrožila letošnje praznovanje občinskega praznika. Dopoldne je prireditev Koper praznuje z otroki na trgu, ki jo je vodil Tomaž Klepač, na Titov trg privabila približno 700 predšolskih otrok iz vseh javnih vrtcev v mestni občini.

Za zaključek letošnjega praznovanja občinskega praznika je Mestna občina Koper svojim najmlajšim občanom pripravila prav posebno doživetje. Na osrednjem mestnem trgu si je 700 vrtčevskih otrok ogledalo gledališko predstavo Barčica in se v vrtčevske igralnice vrnilo z zvrhano mero prijetnih vtisov.

Koprska občina je sicer letošnji občinski praznik ponovno obeležila v skladu z dolgoletno tradicijo. Tako je v nedeljo, 14. maja, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega potekala slavnostna seja občinskega seta, na kateri je župan podelil letošnja občinska priznanja in nagrade Nevi Zajc, Janku Severju in Društvu prijateljev glasbe, popoldne pa so občinski svetniki Romeo Palčič, Matjaž Čok in Alan Medveš ob spomeniku prvim žrtvam upora fašističnemu nasilju v Marezigah položili vence.

Foto: MOK, Foto Belvedere