DomovNoviceV Kopru bo za zdravje otrok poskrbela tudi Pika Nogavička

V Kopru bo za zdravje otrok poskrbela tudi Pika Nogavička

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper in društvo Prvi korak, skupaj s partnerji v okviru projekta Koper – zdravo mesto, že vrsto let prirejata tradicionalno prireditev Dan zdravja in Street Energy Week. Letos bo potekala v soboto, 27. maja, na ploščadi pri nekdanji upravi za pomorstvo in ob Taverni v Kopru. Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne.

Prireditev Dan zdravja in Street Energy Week, katere namen je ozavestiti lokalno prebivalstvo o aktivni in odgovorni vlogi posameznika pri ohranjanju lastnega zdravja ter zdravja mlajših generacij, bo postregla z raznolikim kulturnim in zabavnim programom, ki smo ga oblikovali skupaj z več kot 50 partnerji in v katerem bo nastopilo več kot 500 otrok.

Za bolj zgodnje obiskovalce bodo že ob 8. uri poskrbeli zaposleni Zdravstvenega doma Koper s tradicionalnim testom hoje na Semedelski cesti, ob 9. uri bo v Taverni sledila pravljica za otroke. Prireditev se bo sicer uradno začela ob 9.30 s prihodom Mažoretk, akrobatskim nastopom ŠK Flip in plesno predstavo Plesne šole Swank.

Poseben poudarek bo na poučnemu otroškem programu, s katerim želimo najmlajše spodbuditi k preživljanju prostega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu zdravega načina prehranjevanja. Obiskala nas bo Pika Nogavička, ki bo otrokom na zabaven način in skozi igro približala načela zdravega načina življenja, spoštovanja narave in ljudi. Z njo bodo lahko iskali zaklad, na številnih Pikinih postajah pa se bo zvrstilo 30 različnih aktivnosti za otroke, od ustvarjalnih do plesnih in gibalnih delavnic. Ob 10. uri bo v Taverni na ogled še otroška predstava Pika potuje po svetu.

Za vse generacije bodo v sodelovanju z Marjetico Koper in drugimi organizacijami potekale delavnice na temo recikliranja in ločevanja odpadkov, medtem ko bo Rižanski vodovod Koper srbel za animacijo otrok na temo varovanja voda. Z nami bo tudi Agraria Koper, ki nam bo postregla z okusnimi prigrazki in poudarila pomen lokalno pridelane hrane. Tudi letos se bodo na Pikinem odru smeha in zabave predstavile številne obalne plesne šole, v času prireditve bodo na voljo tudi brezplačna testiranja, meritve in svetovanja na temo zdravega načina življenja. V skopu prireditve pa bomo predstavili tudi projekt Dojenju prijazno mesto.

Več informacij o pestrem programu na spodnjem letaku.

Foto: Danej Brakič