DomovNoviceOdprte so prijave na poziv Snovalec

Odprte so prijave na poziv Snovalec

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv za naziv Snovalec 2018, s katerim pomaga pri uresničevanju novih inovativnih projektov v turizmu.  Prijave zbirajo do konca februarja.

Slovenska turistična organizacija že več kot desetletje spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov in inventivnih projektov. V ospredju sta poziva Sejalec in Snovalec, ki nagrajujeta ustvarjalne ideje in produkte destinacij in ponudnikov.

Snovalec spodbuja promocijo in uresničitev novih idej – invencij v turizmu, ki bodo z uresničitvijo v prihodnosti postale inovacije, zrele za kandidiranje na pozivu Sejalec.

Slovenska turistična organizacija že več kot desetletje spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov in inventivnih projektov. Foto: arhiv ekoper

Lani so nagrado Snovalec prejeli kar štirje projekti, in sicer: Aktivni turizem za gibalno ovirane, Kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, Plezalne počitnice na Kraškem robu ter Legenda o zmaju in pehtranu.

Letos je za najboljše ideje je na voljo 15 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Rok za prijavo je 26.2.2018. Prijave bo ocenila 7-članska strokovna komisija in najboljše avtorje povabila na predstavitev idej v živo. Med predvidoma tri finaliste pa bo razdelila nagradni sklad 15.000 evrov bruto. Vsi izbrani finalisti bodo razglašeni na Dnevih slovenskega turizma oktobra letos.

Poziv je objavljen na tej povezavi. Več informacij je na voljo na morana.polovic@slovenia.info.