DomovNoviceOdprte so prijave na Altroke Sladko Istro

Odprte so prijave na Altroke Sladko Istro

Naši krajiNoviceObvestilaSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos bomo poletno sezono kulinaričnih druženj zaključili na Ukmarjevem trgu, kjer bodo obiskovalci v soboto, 28. septembra, ob pestrem programu, čarobnem sladkem parku za najmlajše, okušali raznoliko paleto slanih in sladkih okusov iz celotne Slovenije. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je organizator Altroke Sladke Istre, k sodelovanju vabi slaščičarne, restavracije, turistična društva, kmetije, vinarje in druge gastronomske ponudnike. Prijave so odprte vse do vključno ponedeljka, 5. avgusta.

Ponudniki, ki se želijo predstaviti na Altroke Sladki Istri, se lahko prijavijo preko spletne prijavnice na povezavi TUKAJ, in sicer do vključno ponedeljka, 5. avgusta. Več informacij o razpisnih pogojih najdejo tukaj. Organizatorji so za dodatna vprašanja na voljo na naslovu turizem@visitkoper.si.

Od sladke tržnice do dežele čokolade in altroke slanega

Prijave so odprte za različne sklope. V prvi sklop poimenovan Sladka Istra se lahko prijavijo ponudniki, kateri se uvrščajo med dejavnosti slaščičarn, pekarn, kavarn in restavracij/gostiln in delujejo na območju Istre (Slovenija, Italija, Hrvaška). V drugi sklop poimenovan Sladka Slovenija se lahko prijavijo slaščičarne, pekarne, kavarne in restavracije/gostilne, ki delujejo na območju Slovenije. V sklop Sladki svet, se lahko prijavijo ponudniki sladkih dobrot, ki delujejo v tujini. Na Sladko tržnico se lahko prijavijo kmetije (turistične, izletniške), osmice, medarji/čebelarji, društva, pridelovalci sadnih sokov in marmelad ter ponudniki drugih sorodnih dejavnosti. K prijavi so vabljeni tudi ponudniki vin in drugih alkoholnih ali brezalkoholnih napitkov. Prijavnica prav posebej nagovarja ponudnike čokoladnih izdelkov, ki bodo svoj prostor imeli v Deželi čokolade. Pod sklop Altroke slano so k prijavi vabljeni ponudniki slanih jedi.

Ugodnost za turistična društva Mestne občine Koper

Turistična društva v Mestni občini Koper, ki so prijavljena na javni razpis za sofinanciranje delovanja turističnih društev v Mestni občini Koper v letu 2024 so upravičena do ene brezplačne stojnice pod pogojem, da izpolnijo prijavnico do 5. 8. 2024.

Altroke Sladka Istra bo tudi letos postregla s prijetnim obmorskim ambientom, dobro kulinariko, slastnimi sladicami in glasbenim programom ter drugimi spremljevalnimi aktivnostmi, ki jih pripravlja zavod.

Foto: Jakob Bužan