DomovNaši krajiOljčnemu olju Morgan priznanje celo z Japonske

Oljčnemu olju Morgan priznanje celo z Japonske

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Oljčno olje Morgan je letos prejelo številne nagrade in priznanja. Med zadnjimi je pomembno priznanje prišlo celo z daljne Japonske. 

Oljčno olje Morgan v zadnjih letih žanje številne uspehe, priznanja in nagrade kar dežujejo z različnih tekmovanj na domačih in tujih tleh. Že v začetku letošnjega leta so za sorto Cuvee` prejeli naziv prvega spremljevalca na natečaju Mestne občine Koper za Županovo oljčno olje, njihova Belica pa je na natečaju prejela zlato priznanje.

Uspehi so se nadaljevali tudi februarja na tekmovanju Monocultivar Olive Oil Competition panela G. Gino Celletti v Milanu, na katerem so prejeli GOLD priznanje za Belico v kategoriji BIO 2019. Isti mesec je bil njihov Cuvee` ocenjen s 5* Lode di Eccellenza oziroma s priznanjem odličnosti na 10. ediciji tekmovanja OLEA – L’oro del Mediterraneo v italijanski Pesari.

Marca so se udeležili tekmovanja Olio Capitale v Trstu in se z Belico uvrstili med petimi finalisti v kategoriji Intenzivnih olj. Potem je prišel še uspeh iz Neuma-Noćnjak 2019, kjer so osvojili naziv vice ‪šampiona za ekstra deviško oljčno olje Maurino in dve zlati medalji za Cuvee` in Belico.

Po vseh uspeh pa je nazadnje odlična novica prišla še z Japonske, kjer so se na tekmovanju JOOP (Japan Olive oil prize) uvrstili v sam vrh oziroma v kategorijo Best in class.