DomovNoviceOVK bo o Popovičevem ugovoru odločala v četrtek

OVK bo o Popovičevem ugovoru odločala v četrtek

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občinska volilna komisija (OVK) bo o ugovoru Borisa Popoviča na delo volilnih organov odločala na seji v četrtek popoldne. Pri tem lahko OVK ugovoru ugodi delno ali v celoti, ali pa ga zavrne. V skrajnem primeru obstaja tudi možnost, da se volitve ponovijo.

Odvetnik Borisa Popoviča Franci Matoz je na koprsko občinsko volilno komisijo v ponedeljek zvečer oddal ugovor z zahtevo po ponovnem štetju vseh glasovnic na vseh voliščih v Mestni občini Koper. “Seveda navajamo tudi določene kršitve, ki so se zgodile tekom samih volitev in pričakujemo, da bo občinska volilna komisija našemu ugovoru sledila, da bomo glasovnice prešteli in da bo s tem tudi spremenjen izid,” je v ponedeljek pojasnil Matoz.

Na koprski občinski volilni komisiji (OVK) so za STA potrdili prejem ugovora s strani Popoviča. Ugovor je bil pravočasno vložen, a ga še niso proučili, zato tudi niso mogli pojasniti, na katere kršitve in na katere volišča se nanaša. O ugovoru bodo sicer odločali v četrtek, ko je predvidena seja komisije.

Tajnik OVK Alan Žiberna je za STA pojasnil, da mora komisija najprej preveriti ugovor, možnosti pa so, da ugovoru ugodijo v celoti ali delno, ali pa ga v celoti zavrnejo. Glede na to, kako bo utemeljeno posamezno dejstvo, ki je v ugovoru navedeno, se potem komisija lahko odloči, ali bodo na primer ponovno šteli glasovnice samo na določenih voliščih ali na vseh ali pa bodo samo neveljavne glasovnice pogledali še enkrat, je dodal.

Če bi ugotovili tako hude nepravilnosti, ki lahko vplivajo na izid glasovanja, je v skrajnem primeru mogoča tudi ponovitev volitev, je še pojasnil Žiberna.