DomovNovicePester potniški vikend

Pester potniški vikend

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu ste lahko včeraj občudovali Mein Schiff 2, ki je bila prvič pri nas privezana 12. maja, že danes pa kraljuje Marella Discovery 2, ki smo jo prvič na privezu v Kopru občudovali 13. maja.

Mein Schiff 2, ki so jo splovili leta 1997, se ponaša s pestro zgodovino, saj je menjala kar tri imena. Najprej se je imenovala MV Mercury in se nato preimenovala v Celebrity Mercury, danes jo poznamo kot Mein Schiff 2. K nam je iz Splita pripeljala 1800 potnikov, ki so si ogledali naše mesto in zaledne vasi, svojo pot pa je nadaljevala proti Trstu.

Marella Discovery 2 je k nam pripeljala 1850 potnikov. Članica bele flote je postala leta 1995, ko je še nosila ime Legend of the Seas, nato so jo marca 2017, ko je prešla pod okrilje podjetja Thomson Cruises preimenovali v TUI Discovery 2, že od oktobra istega leta pa se ponaša z imenom Marella Discovery 2.

Novembra v Koper prihaja velikanka

Pri nas smo gostili že kar nekaj ladij, med katerimi s svojimi prihodi izstopa Arethusa, ki je bila na potniškem terminalu privezana že sedemkrat in bo letos tudi največkrat privezana ladja pri nas. V rekordni sezoni pričakujemo še štiri nove prihode ladij, od tega so nas že obiskale MSC Poesia, Mein Schiff 2, in Marella Discovery 2, medtem ko 3. novembra pričakujemo še velikanko Seaborn Ovation.

Foto: ekoper.si

Med zanimivimi dogodki, ki jih lahko pričakujemo v okviru potniške sezone pa zagotovo tudi letos izstopa Azamazing, ki ga bomo gostili 17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra.