DomovNovicePestro avgustovsko dogajanje v Kopru in okolici

Pestro avgustovsko dogajanje v Kopru in okolici

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta konec tedna in začetek prihodnjega bodo poletne večere v mestu in okolici popestrile številne glasbene in kulturne prireditve za vse okuse in generacije.

Že ustaljena četrtkova srečanja v okviru Otroškega gledališkega vrtiljaka se danes selijo na Gortanov trg, ki ga bo ob 19. uri obiskala pravljičarka in na zabaven način predstavila novo pravljico.

Danes je tudi predzadnji večer letošnjega Festivala JEFF. Prvi del večera se bo pričel ob 19. uri v Libertasu z odprtjem razstave Freightline mladega umetnika Petje Koceta. Razstava bo na voljo za ogled do konca avgusta. Večer se bo nato ob 21. uri nadaljeval na Martinčevem trgu s koncertom zasedbe The Stroj.

Vrt Pokrajinskega muzeja Koper bo danes zvečer gostil potujoči kino, Kino Istra, v sklopu katerega bodo predstavili film Orkerster, ki spremlja rudarski pihalni orkester iz Zagorja ob Savi na gostovanje v pobrateno mesto v Avstriji.

Danes se tudi začenjajo poletni večeri v Kubedu. Čubed pod borovci bo na prvi večer gostil skupino Prizma, s pričetkom ob 21. uri.

Začenja se tudi mednarodna razstava psov vseh pasem Istra 2022, ki bo vse do nedelje, 7. avgusta, potekala na zelenici za olimpijskim bazenom na Bonifiki. Več o programu TUKAJ.

Jutri, 4. avgusta, se v Dekane vrača tradicionalna šagra Guoštovca. Prvi večer bo ob odprtju šagre večer v znamenju rocka, sobota bo pustno obarvana s šagro v maškarah, v nedeljo pa bodo na sporedu briškolada, dekanske igre, gledališka predstava in glasbeni program. Več o programu na povezavi.

V soboto, 6. avgusta, ob 19.30 bo na trgu pri Kavarni Triglav ponovno Homo na plac, ki na simpatičen način predstavi način trgovanja v preteklosti. Na Titovem trgu pa bodo ob 20.30 na trgu igrali glasbeniki s tržaškega konca Margherita Baggi Trio v sklopu Poletnih glasbenih večerov na trgu.

Nov teden se bo pričel z večerom Poletnih koncertov v Taverni. Tokrat se bodo v sklopu programa predstavili Dixie Šok Band z zabavno dixieland glasbo. Koncert šestčlanske glasbene skupine se bo pričel ob 21. uri.

Večeri na placu, ki se v torek, 9. avgusta, ob 20. uri, nadaljujejo v Dopolavorju v Dekanih, bodo v znamenju Librisovih narečnih večerov Muć našeh korenik.

V sredo, 10. avgusta, ob 21. uri, se bo na Kapodistriasovem trgu sklenil letošnji festival Poletje z biseri s koncertom Severe in Gala Gjurina.

Se pa te dni nadaljuje tudi program v okviru 20. Alpe Adria Puf Festivala na različnih lokacijah v mestu. Celoten program predstav je na voljo TUKAJ.

Več informacij o aktualnih prireditvah v Kopru in okolici najdete na  povezavi.

Foto: ZMKT, Jakob Bužan, Puf festival, MOK