DomovNovicePlesni studio Petra ostaja v krogu najboljših

Plesni studio Petra ostaja v krogu najboljših

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Državno tekmovanje UPZS in mednarodna tekma IDC je za plesalce Plesnega studia Petra dokaz, da pod strokovnim vodstvom vodje in trenerke Petre Bremec delajo v pravo smer, z nastopi pa prepričujejo, da sodijo v krog najboljših.

Marca so se plesalci Plesnega studia Petra udeležili prvega UPZS prvenstva za pokal Slovenije in si priplesali prvo mesto v show dance formacijah. Svoje plesno znanje so pokazali tudi v začetku junija v Laškem na državnem tekmovanju UPZS. Na državnem tekmovanju, ki ga je s spodbudnim govorom otvorila podpredsednica UPZS, trenerka in strokovna vodja mag. Petra Bremec, je Plesni studio Petra med 35 plesnimi klubi postal kar dvakratni državni prvaki, in sicer v show plesih male skupine mladinci ter show plesih male skupine mlajši mladinci.

Pred dnevi so se tekmovalci koprskega plesnega studia udeležili tudi junijskega tradicionalnega mednarodnega plesnega tekmovanja IDC na Krku. V hudi konkurenci – plesalo je kar 4500 plesalcev s 475 plesnimi točkami – so si priplesali zlato v kategoriji show plesi male skupine mladinci, srebro v kategoriji jazz male skupine mladinci in bron med show formacijami mladinci.

Plesni studio Petra pa se ne posveča le tekmovalnim zvrstem. V tej plesni družini v ospredje postavljajo tudi mlade plesalce CICI plesne skupine, mlajše in starejše jazz baletke ter rekreativno Show dance skupino.

Foto: Plesni studio Petra