Po primorsko – kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v Ljubljani pripravili tradicionalno prireditev Po primorsko, z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug ter s predstavitvijo lokalnega turizma.

Že peto leto zapored so se včeraj v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu, z brezplačnimi degustacijami predstavili Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper. Prireditev že tradicionalno poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini.

Tudi letos so primorska podjetja pripravila brezplačne degustacije dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, svežega sadja in zelenjave ter primorskega sonca polnih vin. Številne izdelke pa so obiskovalci lahko kupili. Poleg razvajanja brbončic je bilo poskrbljeno tudi za primorsko glasbo in dobro voljo ter številne nagradne igre. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo so se letošnjemu dogodku pridružile turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade. Tako je ena od stojnic predstavljala ponudbo destinacije Koper, informatorka Turistične organizacije Koper pa je obiskovalce še posebej vabila na Sladko Istro, ki bo v Kopru zadnji vikend v septembru. Sicer so »barve« Kopra poleg družbe Vinakoper in KZ Agrarie Koper zastopali še člani Pihalnega orkestra Marezige.