DomovNovicePodaljšan čas veljavnosti abonmajev v PH Belveder

Podaljšan čas veljavnosti abonmajev v PH Belveder

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper si še naprej prizadeva Parkirno hišo Belveder približati potrebam krajank in krajanov ter obiskovalcev starega mestnega jedra. Ti lahko odslej s posebnim abonmajem v parkirni hiši parkirajo poldrugo uro dlje, in sicer vsak delavnik do 18. ure, etažni lastniki objekta na Muzejskem trgu 4 pa so upravičeni do posebnega abonmaja, ki omogoča časovno neomejeno parkiranje.

Nedavno se je čas veljavnosti parkiranja s posebnim abonmajem za obiskovalce mestnega jedra podaljšal. Tako je parkiranje dovoljeno ob delavnikih od ponedeljka do petka med 7.30 in 18. uro. Pred tem je abonma dovoljeval parkiranje ob delavnikih med 7.30 in 16.30. Do danes je Marjetica Koper kot upravljavec parkirne hiše skupno izdala 24 tovrstnih abonmajev.

Poleg tega je Mestna občina Koper za etažne lastnike večstanovanjskega objekta na Muzejskem trgu 4 uredila poseben abonma, ki omogoča dostop in časovno neomejeno parkiranje v PH Belveder za eno osebno vozilo, ki ga določi lastnik stanovanjske enote, za obdobje petih let. Pri tem so za obdobje razpolaganja s posebnim abonmajem oproščeni plačila obratovalnih stroškov. Poseben abonma stane 15 evrov mesečno in ga je mogoče plačati vnaprej za poljubno število mesecev, vendar ne za več kot pet let.

Za potrebe stanovalk in stanovalcev starega mestnega jedra je Mestna občina Koper že pred časom v drugi etaži PH Belveder uredila tudi 26 parkirnih mest za motorna kolesa. Poseben parkirni abonma, ki je namenjen stanovalkam in stanovalcem s stalnim prebivališčem v mestnem jedru brez garaže oz. kleti za varno parkiranje svojega vozila, stane pet evrov mesečno. Upravičenci ga lahko kupijo na prodajnem mestu v parkirni hiši. Do danes so na Marjetici izdali 14 takšnih abonmajev.

Foto: MOK