DomovNoviceProstovoljska pisarna Koper posnela 12 prostovoljskih zgodb

Prostovoljska pisarna Koper posnela 12 prostovoljskih zgodb

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska filantropija v sodelovanju z Mestno občino Koper stremi k razvoju prostovoljstva in spodbuja k ozaveščanju o njegovem pomenu v lokalnem okolju. V ta namen v sodelovanju z lokalno televizijo Megafon TV snema cikel prostovoljskih zgodb posameznikov, ki s svojim aktivnim pristopom prispevajo k bolj solidarni in vključujoči družbi.

Prostovoljke in prostovoljci prihajajo tako iz javnih zavodov kot nevladnih organizacij, so različnih starostnih skupin ter delujejo na različnih področjih (sociala, mladina, zdravstvo, vzgoja in izobraževanje, kultura).

V tretji oddaji so svoje prostovoljske zgodbe predstavili Sonja Palčič, prostovoljka Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper, Martin Kodarin, prostovoljec Centra mladih Koper in Kluba študentov občine Koper, ter Neda Kranjec, prostovoljka Slovenskega društva Hospic, enota slovenska Istra.

Četrto in zadnjo oddajo v tem letu so sklenili Alja Polanec, prostovoljka na Univerzi na Primorskem, Eda Madruša, prostovoljka Območne enote Rdeči križ Koper in Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper, ter Rajko Čerin, prostovoljec Obalnega planinskega društva Koper.

Danes, 5. decembra, obeležujemo tudi mednarodni dan prostovoljstva. To je dan, ko imamo priložnost se zahvaliti neumornim prostovoljkam in prostovoljcem ter izpostaviti pomen njihovega dela. V Kopru so priznanja in zahvale za prostovoljska dela podelili minuli teden na prireditvi Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023.

Več informacij o letošnjih dobitnikih priznanj na povezavi.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper, Jakob Bužan