DomovNoviceRazglasili športnike Kopra za leto 2022

Razglasili športnike Kopra za leto 2022

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega so nocoj slovesno podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športnim ekipam ter športnim delavcem Mestne občine Koper za leto 2022. Športna ekipa lanskega leta je nogometni klub FC Koper, športnica in športnik Kopra leta 2022 pa sta postala kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman in kajtar Toni Vodišek.

Na današnji slovesni prireditvi ob razglasitvi najboljšega športnika, športnice in športne ekipe Kopra sta Športna zveza Koper in Mestna občina Koper podelila 34 priznanj za športne dosežke v otroških kategorijah, 27 za dosežke v mladinskih in članskih kategorijah, 16 za vrhunske športne dosežke in 13 priznanj za perspektivne športne dosežke v mladinskih kategorijah.

Z rezultati so lani najbolj izstopali FC Koper, ki je maja z zmago nad ekipo Brava že četrtič osvojil pokalni naslov, v domačem prvenstvu pa je moral priznati premoč le prvaku Mariboru, Anja Osterman, ki je na svetovnem prvenstvu v Kanadi osvojila srebrno medaljo na 200 metrov, na evropskem prvenstvu v Münchnu je na 200 metrov dosežek ponovila, k temu pa dodala še bron na 500 metrov, in Toni Vodišek, ki je v disciplini formula kite med člani osvojil naslova svetovnega in evropskega prvaka.

Športna zveza Koper in Mestna občina Koper sta podelili še 14 jubilejnih priznanj, osem posebnih priznanj in tri častne listine. Seznam vseh prejemnikov priznanj je na povezavi.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v svojem nagovoru izpostavil, da je Koper tudi mesto športa, kar potrjujejo bogata infrastruktura, rezultati vrhunskih športnic in športnikov ter množice, ki spremljajo tekmovanja.

Prireditev, ki jo je povezoval voditelj Evgen Ban, so s svojimi nastopi popestrili plesalci Plesne šole Fiona Dance Company in glasbenik Žiga Rustja.

Foto: Jakob Bužan