DomovNoviceŠe zadnje priprave na 13. Istrsko pustno povorko

Še zadnje priprave na 13. Istrsko pustno povorko

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še en dan nas loči do letošnjega pustnega dogajanja v Kopru. Čaka nas pester program, nagradna igra in veliko pisanih maškar. Ne pozabite na spremembe in zapore v prometu.

Jutri, v soboto, 18. februarja, se v mesto vrača Istrski karneval. Že od 9. ure naprej se bodo v Taverni zbrali najmlajši in se udeležili pustne zabave in animacije. Osrednji dogodek pa bo tudi letos Istrska pustna povorka, ki bo v svoji trinajsti izvedbi krenila na pot točno ob 11. uri. V povorki bo sodelovalo 23 skupin z več kot 700 udeleženci. Etnografske maske, pustne skupine in pustni vozovi bodo svojo pot po mestu začeli pri stadionu Bonifika, na Pristaniški ulici pa se bodo na štirih točkah tudi predstavili s krajšim nastopom. Predstavitev si bo moč ogledati pred vrati Muda, pred trgovino Mlinček, pri Kavarni Triglav in pred nekdanjo poslovalnico Simobil oz. A1. Zaključek povorke bo v Taverni, kjer bo tudi pustno rajanje s triom Teci teci in podelitev nagrad skupinam za sodelovanje v povorki.

Skupine bodo na letošnji povorki predstavljale različne tematike, od aktualnih razmer v svetu do pisanih pravljičnih junakov. Seznam vseh sodelujočih s predstavitvami je na voljo TUKAJ.

Tudi na letošnji povorki bomo nagradili najlepšo pustno skupino. Ocen pa letos ne bo prispevala komisija ampak obiskovalci prireditve. Svoj glas bodo lahko oddali na posebnih kupončkih, ki bodo na voljo na več točkah na prizorišču ali preko spletnega obrazca, ki bo aktiven v času povorke in do katerega bodo dostopali preko QR kode, ki bo izobešena vzdolž trase povorke. Pustna skupina, ki bo prejela največ glasov, bo za nagrado prejela 200,00 EUR. Med vsemi obiskovalci, ki bodo oddali svoj glas, bomo izžrebali tudi nekoga, ki bo prejel vrednostni bon Kavarne Triglav v vrednosti 100,00 EUR. Pravilnik nagradne igre je na voljo na spletni strani, rezultate nagradne igre bomo razglasili na pustni torek.

Obiskovalce prireditve ponovno vabimo, da se od doma odpravijo pravočasno. V mestu se pričakuje povečan promet, zaradi številnih zapor in sprememb v prometnem režimu pa bo dostop do mestnega jedra oviran. Vse spremembe v prometu so objavljene TUKAJ.

Foto: Jaka Ivančič