DomovNoviceŠe do torka lahko postanete Božiček za en dan

Še do torka lahko postanete Božiček za en dan

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Še do torka, 29. novembra, lahko na zbirno mesto v Študentskem centru Univerze na Primorskem prinesete darila za otroke iz socialno šibkih družin in se tako pridružite akciji Božiček za en dan.

Gre za popolnoma neprofiten projekt, ki ga v celoti izpeljejo prostovoljci. Za njim stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh ravneh, so zapisali v Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Dobrodelna praznična akcija je nastala leta 2012, ko so obdarili 225 otrok. Že leto za tem so uspeli obdariti več kot 3700 otrok, akcija pa je iz leta v leto rasla. Leta 2016 se je projekt razširil še na socialno šibkejše starostnike. V lanskem letu so v sklopu akcije obdarili že več kot 13.000 otrok in starostnikov, v vseh letih skupaj pa so podarili že več kot 90.000 skrbno pripravljenih daril.

Darila je tudi letos možno prinesti na zbirno mesto v Študentskem centru Univerze na Primorskem (prostori ŠOUP, Čevljarska ulica 27, Koper) vse do 29. novembra v času uradnih ur info točke ŠOUP, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 15. uro.

Božički se morate najprej registrirati, nato darilo shraniti v škatlo (organizatorji priporočajo škatlo za čevlje ali škornje) in jo okrasiti po svojih željah. Škatlo in pokrov je treba zaviti posebej in zavezati z elastiko. Prostovoljci bodo namreč vsa darila pregledali in po potrebi dopolnili, tista neprimerna, kot so strgana in umazana oblačila ali sveže pecivo, pa umaknili.

Po oddaji darila pa v svojem profilu še označite, da ste darilo oddali.

Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.

Več o dobrodelni akciji in prijavo za Božička za en dan si lahko ogledate na spletni strani Božiček za en dan.

Foto: ŠOUP